Hiilijalanjälki ohjaa pakkausratkaisuja

Pakkauksella on tuotteen laadun ja turvallisuuden kannalta tärkeä tehtävä. Pakkauksen on suojattava tuote ehjänä tehtaalta kaupan kautta kuluttajan kotiin asti.

Kehittämme tuotteillemme aina optimaalisimmat ratkaisut siten, että pakatun tuotteen kokonaisympäristövaikutus otetaan huomioon. Lähtökohtana on, että pakkauskoko ja -muoto palvelevat sekä asiakkaan käyttötarpeita myymälässä että kuluttajan tarpeita kotona. Oikeanlainen pakkaus auttaa vähentämään hävikkiä.

Ympäristöystävällisen pakkauksen suunnittelussa huomioidaan kokonaisuus

1) Tuotteen turvallisuus ja hävikin minimointi

Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta sekä informoida kuluttajaa tuotteen ominaisuuksista ehkäisten näin elintarvikejätteen syntyä.

2) Muovin määrän vähentäminen

Tavoitteenamme on aina suunnitella teknisesti ja taloudellisesti toimivin ratkaisu mahdollisimman pienellä pakkausmateriaalimäärällä – tinkimättä kuitenkaan pakkauksen ensisijaisesta tehtävästä, tuotteen suojaamisesta.

3) Pakkausmateriaalin kierrätettävyys

Pakkausratkaisuihin valitaan kierrätettyjä ja/tai kierrätettäviä materiaaleja silloin, kun se on kokonaisuuden kannalta mahdollista. Atrialla seurataan vaihtoehtoisten ekologisten pakkausmateriaalien sekä kierrätysteknologian kehittymistä aktiivisesti. 

4) Kaikki pakkaukset voi palauttaa Rinki-keräyspisteisiin

Atrian kaikki pakkaukset ovat joko kierrätettäviä tai sopivat energiahyötykäyttöön eivätkä ne aiheuta harmia materiaalikierrätykselle. Muovipakkaukset voi palauttaa muovin keräykseen ja kartonkiholkit kartongin keräyspisteisiin.