Hiilijalanjälki ohjaa pakkausratkaisuja

Pakkauksella on tuotteen laadun ja turvallisuuden kannalta tärkeä tehtävä. Pakkauksen on suojattava tuote ehjänä tehtaalta kaupan kautta kuluttajan kotiin asti.

Kehittämme tuotteillemme aina optimaalisimmat ratkaisut siten, että pakatun tuotteen kokonaisympäristövaikutus otetaan huomioon. Pakkauskoko ja -muoto palvelevat sekä asiakkaan käyttötarpeita myymälässä että kuluttajan tarpeita kotona. Myös tämä auttaa vähentämään hävikkiä.

Mitä huomioidaan ympäristökestävän pakkauksen suunnittelussa

1) Tuotteen turvallisuus ja hävikin minimointi

Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta sekä informoida kuluttajaa tuotteen ominaisuuksista ehkäisten näin elintarvikejätteen syntyä.

2) Muovin määrän vähentäminen

Pakkauksen pitää olla materiaalitehokas. Suunnittelemme teknisesti ja taloudellisesti toimivimman ratkaisun mahdollisimman pienellä pakkausmateriaalimäärällä – tinkimättä kuitenkaan pakkauksen ensisijaisesta tehtävästä.

3) Pakkausmateriaalin kierrätettävyys

Kolmanneksi tärkeintä on etsiä pakkausratkaisuihin sellaisia pakkausmateriaaleja, jotka ovat materiaalina ympäristöystävällisiä ja kierrätettävissä.

4) Kaikki pakkaukset voi palauttaa Rinki-keräyspisteisiin

Atrian kaikki pakkaukset ovat joko kierrätettäviä tai sopivat energiahyötykäyttöön eivätkä ne aiheuta harmia materiaalikierrätykselle. Muovipakkaukset voi palauttaa muovin keräykseen ja kartonkiholkit kartongin keräyspisteisiin.