Hanke tähtää hiilineutraaliin lihantuotantoon

Hiilineutraali ruokaketju

Hanke tähtää hiilineutraaliin lihantuotantoon

Atria Tuottajat osallistuu hankkeeseen, joka pyrkii pienentämään suomalaisen maito- ja lihaketjun ympäristövaikutuksia sekä parantamaan suomalaisen maatalouden kannattavuutta ja vientikilpailukykyä. Valion koolle kutsumaan CARBO-yhteistyöverkostoon kuuluvat Atrian lisäksi muun muassa Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus Luke, Itä-Suomen yliopisto ja Yara.

Ympäristöä koskevien ja taloudellisten tavoitteiden lisäksi hankkeella vastataan myös kuluttajien toiveiden muutoksiin: ruoan alkutuotannon on oltava entistä läpinäkyvämpää ja kestävämpää. Hanke on saanut Business Finlandilta merkittävän, 3,5 miljoonan euron tuen kolmivuotiseen, yhteensä noin 8 miljoonan euron kokonaisuuteen.

Atria kehittää hankkeessa ilmastokestäviä naudan kasvatusmenetelmiä. Suomessa naudanliha tuotetaan nurmivaltaisella ruokinnalla, ilman soijaa. Nurmen kyky sitoa hiiltä ja kestävät eläinten kasvatusmenetelmät tarjoavat ratkaisuja hiilineutraalin ruokaketjun rakentamisessa.

– Meille on tärkeää tuottaa yhdessä menestyvien kotieläintilojen kanssa maailman puhtainta lihaa nyt ja tulevaisuudessa. Viime kesänä World Steak Challenge -kilpailussa maailman parhaaksi pihviksi valittiin tanskalaisen yhteistyökumppanimme JN Meat Internationalin valmistama Atrian suomalainen naudanliha. Maailman parhaan naudanlihan maun salaisuus piilee suomalaisessa nurmessa ja tämä tuo todistetusti lisäarvoa vientimarkkinassa asti, kertoo Atria Nauta hankintajohtaja Sinikka Hassinen.

Lue lisää hankkeen tiedotteesta.