Lisäaineita käytetään vain tositarkoituksella

Minkälaista on hyvä ruoka? Odotamme tietysti, että se on maukasta. Haluamme, että se on ulkonäöltään, väriltään ja hajultaan houkuttelevaa. Ja että se on ravitsevaa, säilyvää ja turvallista käyttää. Ruuanvalmistuksessa kotona, suurtalouksissa ja elintarviketeollisuudessakin käytetään yleisesti lisäaineita parantamaan näitä ominaisuuksia. Monet lisäaineet ovat luonnosta peräisin olevia, osa valmistetaan synteettisesti.

Elintarviketeollisuudessa käytetään lisäaineita aina perustellusti. Ruokareseptejä kehitettäessä otetaan huomioon lisäaineen mahdolliset lainsäädännölliset enimmäiskäyttömäärät. Yleisesti Atrian tuotteissa käytetään lisäaineita huomattavasti vähemmän kuin lain mukaan on sallittua.

Atrian tuotteissa lisäaineita käytetään lisäämään tuotteiden turvallisuutta, parantamaan elintarvikkeen rakennetta, väriä ja makua sekä varmistamaan näiden ominaisuuksien sekä ravitsemuksellisen laadun säilyminen koko elintarvikkeen myyntiajan.

Mikä ihmeen e-koodi?

Pakkausmerkinnöissä lisäaineista ilmoitetaan ryhmänimellä, josta käy ilmi lisäaineen käyttötarkoitus tuotteessa. Lisäksi ilmoitetaan lisäaineen nimi tai E-koodi. E-koodi kertoo, että aine on hyväksytty käyttöön Euroopan Unionissa. E-koodiavaimen löydät Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran verkkosivuilta.

Pakkausmerkinnöissä lisäaineesta ilmoitetaan lain mukaan aina myös, jos sen epäillään aiheuttavan allergiaa. Lisäaineita ei saa käyttää tuoreessa, käsittelemättömässä lihassa.