Lisäaineita käytetään vain tositarkoituksella

Minkälaista on hyvä ruoka? Odotamme tietysti, että se on maukasta. Haluamme, että se on ulkonäöltään, väriltään ja hajultaan houkuttelevaa. Ja että se on ravitsevaa, säilyvää ja turvallista käyttää. Ruuanvalmistuksessa kotona, suurtalouksissa ja elintarviketeollisuudessakin käytetään yleisesti lisäaineita parantamaan näitä ominaisuuksia. Monet lisäaineet ovat luonnosta peräisin olevia, osa valmistetaan synteettisesti.

Elintarviketeollisuudessa käytetään lisäaineita aina perustellusti. Reseptejä kehitettäessä otetaan huomioon lisäaineen mahdolliset lainsäädännölliset enimmäiskäyttömäärät. Yleisesti Atrian tuotteissa käytetään lisäaineita huomattavasti vähemmän kuin lain mukaan on sallittua.

Atrian tuotteissa lisäaineita käytetään lisäämään tuotteiden turvallisuutta, parantamaan elintarvikkeen rakennetta, väriä ja makua sekä varmistamaan näiden ominaisuuksien sekä ravitsemuksellisen laadun säilyminen koko elintarvikkeen myyntiajan.

Väriin ja makuun vaikuttavat lisäaineet
Säilyvyyteen vaikuttavat lisäaineet
Rakenteeseen vaikuttavat lisäaineet
Mikä ihmeen e-koodi?