Sikojen rehut ja ruokinta

Sikojen ruokinta perustuu tarkkaan ruokintasuunnitelmaan. Joka tuotantovaiheessa eläimillä on omat erityistarpeensa, ja rehujen koostumus vaihtelee näin ollen tuotantovaiheen mukaan.

Sikojen rehun pääraaka-aine on vilja. Valtaosa siitä tuotetaan suomalaisilla maatiloilla. Lisäksi tarvitaan kasvulle ja hyvinvoinnille välttämätöntä valkuaislisää – esimerkiksi kotimaista ohravalkuaisrehua, härkäpapua tai soijaa.

Kotimaisesta ohrasta konsentroitua ohravalkuaisrehua valmistetaan Altian Koskenkorvan tehtaalla ohratärkkelystuotannon sivutuotteena. Yli puolet Atrian teurastamista sioista on saanut pääasiallisen proteiinitäydennyksen A-Rehun toimittamasta ohravalkuaisrehusta.

Jos sikojen ruokinnassa käytetään valkuaislisänä soijaa, on se aina tuontitavaraa. A-Rehun omissa tuotteissa käytetään ainoastaan Pro Terra -sertifioitua tai vastaavat kriteerit täyttävää, vastuullisesti tuotettua soijaa.

Myös riittävästä vitamiinien, hivenaineiden ja kivennäisten saannista on huolehdittava ruokinnan suunnittelussa.

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok