Koti löytyi Atrialta

Tuomo Tarvainen, myynnin Trainee

Koti löytyi Atrialta

Jujutsua SM-tasolla, hyväntekeväisyysorganisaation perustamista, vaihto-opiskelua Karibialla, yrittäjyyttä Espanjassa, konsultaatiota, politiikkaa ja paljon muuta…

Tuomo Tarvainen on nuoreksi mieheksi keitetty monissa eri liemissä – kuten yllä olevasta listasta voi päätellä.

- Aika paljon olen tosiaan tehnyt, Tuomo myöntää.

- Ihmiset ja numerot minua aina eniten ovat kiehtoneet, mutta on minulla ollut kova kiinnostus melkeinpä asiaa kuin asiaa kohtaan, hän naurahtaa.Tie vei Atrialle

Aalto-yliopistossa opiskelleen bio- ja elintarviketekniikan diplomi-insinöörin tuorein haaste on Atrialla myynnin Traineena. Se on myös myyntiä ja markkinointia opiskelleen monitoimimiehen mieleen.

- Uskon, että tulevaisuuden myyntityö on tiedolla johtamista. Mikä olisikaan parempia paikka oppia tätä kuin yhdessä huippuammattilaisten kanssa arvostetussa yhtiössä?

- Ja entistä mielenkiintoisemmaksi haasteen tekee toimiala, jolla toimimme. Ruoka on kaikille tuttua ja tärkeää – ja sellaista se on ollut myös minulle, Tuomo avaa.

"Hyvää lihaa olen saanut syödä aina. Isoisäni kautta sain ensimmäisen kosketuksen elintarvikealaan."

Tamperelaislähtöiselle myyntitykille varsinkin liharuoka on tullut tutuksi jo nuorena. Siitä kiittäminen on hänen isoisäänsä, joka oli lihamestari ja kauppias.

- Hyvää lihaa olen saanut syödä aina. Isoisäni kautta sain ensimmäisen kosketuksen elintarvikealaan, Tuomo kertaa.

- Ja 15-vuotiaana olin työharjoittelussa ravintolassa, minkä jälkeen olen tehnyt aina omat ruokani, hän lisää ja paljastaa kokkauserikoisuudekseen porsaan ”ribsit”.

Atrialla hän on päässyt sukeltamaan entistä syvemmälle elintarvikealaan.

"En ole ollut ennen samanlaisessa yhteisössä. Täällä tsempataan ja autetaan työkaveria pyyteettömästi."

Viime vuodet Tuomo on tehnyt töitä enemmän puku päällä kuin työhaalareissa, mutta Trainee-ohjelman aikana hän on päässyt näyttämään kykynsä monipuolisesti eri tehtävissä. Tuotantojakson aikana Traineet pääsevät tutustumaan eri tuotantoketjujen tehtäviin.

- Olen ollut mukana ihan tuotantolinjalla asti laittamassa nakkeja sämpylöihin!

- Se on ollut opettavaista! Näin näkee ja käsittää sen valtavan kokonaisuuden, kun on arvoketjun alusta asti mukana. Ja samalla on ymmärtänyt, kuinka iso ruokatalo Atria on.

 

Tavoitteet korkealle

Konkreettisen esimerkin Atrian koosta hän on saanut Nurmon tehtaalla.

- Olin tehtaan makkarapuolella. Se oli vain osa tehdasta, mutta silti valtava.

- Se vain alleviivasi sitä, kuinka iso toimija Atria alallaan on. Ja kuinka onnekas olen, että olen päässyt mukaan tähän yhteisöön, tuore Trainee kertoo.

Suurimman vaikutuksen häneen onkin tehnyt atrialainen kulttuuri.

- Se on ollut paras asia. En ole ollut ennen samanlaisessa yhteisössä. Täällä tsempataan ja autetaan työkaveria pyyteettömästi.

Monissa eri töissä ja projekteissa mukana ollut Tuomo on löytänyt kotinsa Atrialta.

- Olen unelmaduunissa. Tavoite on tulevaisuudessa edetä Atrian sisälle niin korkealle kuin mahdollista, joka toki vaatii vuosien ja vuosikymmenten työn. Onneksi oppia tähän saa alan parhailta.