Takaisin lakeuksille

Kati Mäntymaa, tuoteryhmäjohtamisen Trainee

Takaisin lakeuksille

- Kaikki tuntevat Atrian täällä.

Noin miettii tuore Atria Trainee Kati Mäntymaa.

Sanoillaan hän viittaa yrityksen tunnettuuteen Etelä-Pohjanmaalla. Kati eroaa muista Traineista, sillä hän on kotoisin Seinäjoelta, Atrian kotiseuduilta. Atria on ollut vahva osa Seinäjokea ja Etelä-Pohjanmaata jo yli sadan vuoden ajan.

- Jo pienenä tyttönä on tiedostanut, että vieressä on iso yritys, joka tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin.

 Ja niihin mahdollisuuksiin tuoteryhmäjohtamisen Trainee on tarttunut.

Vuonna 2011 hän teki pro gradu -tutkielman Atrialle ja nyt edessä on pidempi työrupeama.

- Olen palannut takaisin lakeuksille, Tampereen yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Kati naurahtaa.

Kun mahdollisuus kotikonnuilla työskentelemiseen tuli, ei päätöstä tarvinnut kauan miettiä.

- Kotiseuturakkaus on ollut aina vahvaa. En silti tiedä, voinko itseäni enää seinäjokelaiseksi sanoa, kun olen asunut jo niin kauan muualla.

 

Pohjanmaalainen kulttuuri on säilynyt

 Niin tai näin, pohjalaisuutensa hän on säilyttänyt – kuten myös Atria on tehnyt.

- On hienoa, että Atriassa on pohjalaista kulttuuria, vaikka yritys on iso ja kansainvälinen. Se pohjalaisuus on sellaista rempseyttä ja rohkeutta.

Rohkeutta – ja miksei myös rempseyttä – tarvitaan, jotta Atria pystyy yllättämään kuluttajat positiivisesti kerta toisensa jälkeen.

Trainee-jakson alkukuukausina on yllättänyt erityisesti tuotekehitysprosessiin liittyvä työmäärä.

- Tuotteiden tueksi kerätään niin valtava määrä tietoa ja tutkimusta kuin vain mahdollista.

- Uusien tuotteiden tie on todella pitkä suunnittelupöydältä kaupan hyllylle, ja prosessi tuo yhteen monenlaista asiantuntijuutta. Se on tehnyt vaikutuksen.

"Uusien tuotteiden tie on todella pitkä suunnittelupöydältä kaupan hyllylle, ja prosessi tuo yhteen monenlaista asiantuntijuutta."

 

Myös Kati haluaa osaksi tätä huippuammattilaisten ketjua.

- Olen hyvä luomaan tavoitteita itselleni. Haluan ammattilaiseksi, joka ymmärtää elintarvike-alan mahdollisuudet ja uhat.

Tähän tavoitteeseen päästäkseen hän on oikeassa paikassa.

- Atrialla kannustetaan oppimaan, ja alan huippuammattilaiset ovat valmiita auttamaan jokaisessa asiassa.

Atrialaisuus on tuonut oppimispaineita myös työelämän ulkopuolelle.

- Olen mielestäni kohtuullinen kokki, mutta atrialaisuuden kautta lähipiirin odotukset keittiötaidoista ovat jostain syystä nousseet, Kati nauraa.