Lihatyttö Lapista

Marjut, tuoteryhmäjohtamisen trainee

Lihatyttö Lapista

Atria Trainee -haastattelu on käynnissä.

Marjut Huttula on haastateltavien piinapenkissä. Tenttaus on lähentymässä jo loppuaan, kunnes hän vetää laukustaan esille yllätyskortin.

Rasiallisen täytettyjä lihapullia.

Eikä mitä tahansa täytettyjä lihapullia, vaan pitkän tuotekehityksen läpikäyneitä sellaisia.

Trainee-kandidaatti oli kokannut useamman uunipellillisen lihapullia eri aineksilla, testauttanut ne ystävillään ja näiden kommenttien perusteella valinnut ja jalostanut haastattelijoiden maistettavaksi parhaat mahdolliset lihapullat.         

- Kyllä se varmaan vähän yllätti, kun kaivoin lihapullat haastattelun lopussa esiin. Mutta taisivat ne niistä tykätä, Marjut nauraa.

"Kyllä se varmaan vähän yllätti, kun kaivoin lihapullat haastattelun lopussa esiin."

Niin tosiaan kävi, sillä muutama kuukausi myöhemmin Lapin Simosta kotoisin oleva Huttula valittiin Atria-traineeksi.

Hänen täytetyt lihapullansa – ja myös muu osaamisensa – oli vakuuttanut haastattelijat.

Eikä ihme, sillä nuori Lapin nainen on viime vuosien aikana ollut useissa eri elintarvikealan tehtävissä. 

- Jännittävin pesti on ollut juustomestari yhden naisen meijerissä. Tein ja kehitin erilaisia maitotuotteita, kuten kypsytettyjä yrttijuustoja, hän paljastaa.

 

Ruoka ollut tärkeä asia aina

Ruoka on aina kiinnostanut Huttulaa, minkä takia hän on hakeutunut elintarvikealan tehtäviin ja miksi hän on pian elintarviketieteiden maisteri.

- En tiedä, mistä kiinnostukseni ruokaa kohtaan on lähtenyt. Onkohan se tullut kotoa? Perheessämme on ollut riistaruokaa tarjolla isän metsästysharrastuksen kautta ja äiti on aina suosinut perinteisiä koti- ja liharuokia.

- Olen aina ollut oikea lihatyttö! Mikään ei ole niin hyvää kuin mehevä pihvi riittävällä pihvipaistopinnalla.

 

Unelmat ovat käyneet toteen

Nyt Lapin lihatyttö on päässyt unelmiensa työpaikkaan, Suomen suurimmalle ruokatalolle Atrialle. Huttula odotti elintarvikealan tuntevana Atrialta paljon, eikä ole joutunut pettymään ensimmäisien työkuukausiensa aikana.

- Tiesin, kuinka ammattitaitoinen ruokatalo Atria on. On silti yllättänyt, miten monipuolista osaaminen on jokaisella osa-alueella.

- Tärkein asia on silti ollut työilmapiiri. On tuntenut olonsa tervetulleeksi, kun kaikki ovat aina valmiita opastamaan ja auttamaan.

Ja jatkossa Huttula haluaa myös auttaa. Hän haluaa lunastaa Atrian häneen kohdistamansa odotukset.

- Minusta tulee raudanluja ammattilainen tuoteryhmäjohtamisessa – ja vielä siellä lihan puolella!

- Haluan tarjota erilaisia näkökulmia liittyen tuotteisiin tai toimintatapoihin. Vähän niin kuin teen keittiössäkin: kokeilen aina uutta ja yritän kehittää kokkauksistani aina vain makunautintoja kutkuttelevampia.