Ennen töiden aloitusta ja ensimmäisenä työpäivänä huomioitavia asioita

Ohjeet tuotantoon tulevalle

Ennen töiden aloitusta ja ensimmäisenä työpäivänä huomioitavia asioita

Elintarviketeollisuudessa tuotantoympäristössä työskenteleviltä vaaditaan lakisääteisesti salmonellatodistus, tartuntatautilain mukainen terveydentilan selvitys ja hygieniaosaamistodistus. Lue huolellisesti alla oleva ohjeistus, että aloituksesi meillä sujuu mutkattomasti.

 

1. Salmonellatodistus

Saat näytettä varten välineet alla olevan paikkakuntakohtaisen ohjeen mukaan. Toimi pakkauksen ohjeiden mukaan ja vastaus näytteestä tulee suoraan Atrialle. Salmonellatodistuksen voit hankkia myös omakustanteisesti. Toimita tällöin todistus ensimmäisenä työpäivänä esihenkilöllesi. Vie näyte viipymättä, sillä ilman tätä todistusta et voi aloittaa työskentelyä Atrialla.

Nurmo: Nouda välineet Nurmon tuotantolaitoksen portilta (päivystys 24/7)

Kauhajoki: Nouda välineet Kauhajoen tuotantolaitoksen pääportin seinässä sijaitsevasta punaisesta postilaatikosta

Forssa: Nouda välineet Forssan tuotantolaitokselta

Sahalahti: Saat välineet työhaastattelussa tai myöhemmin postitse

Jyväskylä: Saat välineet työhaastattelussa tai voit noutaa ne myöhemmin Jyväskylän tuotantolaitokselta tulevalta esihenkilöltäsi

Varkaus: Nouda välineet tehdasalueen pääsisäänkäyntiä vastapäätä sijaitsevasta valvomosta (päivystys 24/7)

Koskenkorva: Nouda välineet Koskenkorvan tehtaalta erillisen ohjeen mukaan

Kuopio (Best-In): Nouda välineet tehtaan työnjohtajalta erikseen saamiesi ohjeiden mukaan

Kauhava (Domretor): Nouda välineet Domretorilta, ohjeet saat tulevalta esihenkilöltäsi


2. Tartuntatautilain mukainen terveydentilan selvitys (= todistus soveltuvuudesta elintarviketyöhön)

Elintarviketyössä oleva ei saa sairastaa yleisvaarallista tartuntatautia ja käsien ihon tulee olla terve. Todistuksen saat esim. aikuisneuvolasta tai terveyskeskuksen terveydenhoitajalta. Varmista, että sinulla on oikeanlainen todistus ja se on tehty elintarviketyötä varten. Toimita todistus ensimmäisenä työpäivänä esihenkilöllesi. Huomioithan, että ilman tätä todistusta et voi aloittaa työskentelyä Atrialla. (Jos olet työskennellyt meillä aikaisemmin ja toimittanut meille jo tartuntatautilain mukaisen selvityksen terveydentilasta, uutta todistusta ei tarvita.)

 

3. Hygieniaosaamistodistus (ei koske Kuopion Best-In)

Hygieniaosaamistodistus tulee hankkia omalla kustannuksella ennen töiden alkamista. Todistuksen saatuasi, toimita se esihenkilöllesi. Hän ottaa todistuksesta/kortista kopion ja palauttaa alkuperäisen sinulle. (Jos olet työskennellyt meillä aikaisemmin ja toimittanut meille jo hygieniaosaamistodistuksesi nähtäväksi, ei todistusta tarvitse tuoda uudelleen.)

 

4. Ohjeistus koronakäytännöstä tuotannossa

Terveenä/oireettomana töihin: Työt aloitetaan terveysturvallisuus huomioiden terveenä/oireettomana. Sairastapauksissa ole hyvissä ajoin yhteydessä esihenkilöösi. Ajantasaiset ohjeet koronakäytäntöihin saat esihenkilön perehdytyksen yhteydessä töihin saapuessa.

 

 

Tutustu meihin jo etukäteen tämän perehdytysmateriaalin avulla:

TUOTANNON TYÖNTEKIJÄN VERKKOKURSSIKIRJASTO 2021 (apprix.fi)

 

Ensimmäisenä työpäivänä

 

Verokortti

Atrialla työnantaja saa jatkossa kaikki ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti, verottajan ohjeistuksen mukaan verokortteja tai muutosverokortteja ei tarvitse toimittaa tai esittää työnantajalle. Verokortteja ei tule toimittaa palkanlaskentaan, ellei sitä erikseen palkanlaskenta työntekijältä pyydä.

 

Henkilöllisyystodistus

Ota ensimmäisenä päivänä mukaasi henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti), jota vastaan sinulle luovutetaan kulkunappi. Jos et ole EU-kansalainen, ota myös työlupa mukaan ja näytä se esihenkilöllesi.

 

Saapuminen

Alla olevista tiedoista/linkeistä löydät paikkakuntakohtaiset saapumisohjeet tuotantolaitosyksiköiden osalta. Seinäjoen ja Helsingin toimistoille saavutaan käyntiosoitteen avulla.

Seinäjoki: Itikanmäenkatu 3, Seinäjoki

Helsinki: Läkkisepäntie 23, Helsinki

Nurmo: Ilmoittaudu pääportilla, josta sinut opastetaan edelleen oikeaan paikkaan osastostasi riippuen.
Aluekartta ja pysäköinti: Vierailijaohjeet Nurmo - Atria

Kauhajoki: Saavu pääportille ja soita portilla näkyvään numeroon. Portinvartija ilmoittaa saapumisestasi esihenkilöllesi tai hänen valtuuttamalle henkilölle, joka tulee noutamaan sinut portilta.
Aluekartta ja pysäköinti: Vierailijaohjeet Kauhajoki - Atria

Forssa: Saavu tehtaan pääsisäänkäynnille F ja soita esihenkilöllesi, joka tulee noutamaan sinut ovelta.
Aluekartta ja pysäköinti: Vierailijaohjeet Forssa - Atria

Sahalahti: Saavu portille ja soita esihenkilöllesi, joka avaa sinulle portin. Tule pääsisäänkäynnistä A sisään teurastamolle ja odota työnopastajaa aulassa.
Aluekartta ja pysäköinti: Vierailijaohjeet Sahalahti - Atria

Jyväskylä: Saavu pääsisäänkäynnille A. Soita toimiston oven (sininen lasiovi Atria-mainosvalon kohdalla) ovikelloa, niin sinulle avataan ovi. Mikäli vastassa ei ole ketään, nouse raput ylös toiseen kerrokseen ja ilmoittaudu neuvonnassa.
Aluekartta ja pysäköinti: Vierailijaohjeet Jyväskylä - Atria

Varkaus: Saavu tehdasalueen pääsisäänkäyntiä vastapäätä sijaitsevaan valvomoon, josta saat tarkemmat opasteet.

Koskenkorva: Opastaja tulee sinua vastaan tehdasalueelle ja ohjaa sinut oikeaan paikkaan

Kuopio (Best-In): Saat tarkemmat saapumisohjeet työnjohtajalta ennen töiden alkamista

Kauhava (Domretor): Saavu tehtaan ovelle nro 1 ja soita esihenkilöllesi, joka tulee noutamaan sinut ovelta. Parkkipaikka ja ovi nro 1 löytyvät Läntisen Yhdystien puoleiselta sivulta.