Hyvin voidaan

Se on se tunne, kun työ sujuu ja sovitusta pidetään kiinni. Silloin soljuu kaikki muukin, myös vapaa-aika. 

Henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin kehittäminen ovat Atrian sosiaalisen vastuun keskeinen ulottuvuus – tietenkään unohtamatta oikeudenmukaista palkkausta.

Atria kouluttaa ja kannustaa kouluttautumaan niin töissä kuin sen ulkopuolellakin. Osaaminen ja näkemys kasvavat myös työnkierrolla. Suuressa yrityksessä on hyvät mahdollisuudet urakehitykseen niin pystyyn kuin vaakaan. 

Työturvallisuudesta ei tingitä. Siihenkin koulutetaan. Hyvinvointiimme panostetaan merkittävästi vuosikausia kestävissä ohjelmissa heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Se näkyy. Atrialainen lähtee (perin penseästi) eläkkeelle 2,3 vuotta myöhemmin kuin suomalaiset keskimäärin. Liikunta, terveelliset elämäntavat ja työturvallisuus luovat Atriaan vahvan työkulttuurin, joka tukee jaksamista ja pitkiä työuria.

Atria maksaa myös hyvän palkan ja palkitsee aivan varmasti, jos aihetta ilmenee. Vahva taloutemme luo työntekijöillemme turvan, jonka varassa elämää rehellisimmillään rakennetaan.

Näiden tekijöiden varaan rakentuu Atrian toimintojen ja tuotteiden laatu. Tavoitteena on kannattava ja pitkälle kantava kasvu.