Riisipuuro muuttui jäätelöksi

SeAMKin restonomiopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet useita toimeksiantoja eri yrityksille ja organisaatioille syksyn aikana. Yksi näistä oli Atrian kanssa yhteistyössä toteutettu illallinen, johon opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat menun ravintola Prikassa.

Kolmannen vuoden restonomiopiskelija Sami Hakamäki ja toisen vuoden restonomiopiskelijat Tuomo Hällström, Katariina Kalliokoski ja Nea Parkkinen tarttuivat tilaisuuteen, kun Atrialta ehdotettiin yhteistyötä illallisen merkeissä. 

- Saimme oikeastaan vapaat kädet keksiä ja kokeilla uutta ja rakentaa illallisen Atrian tuotteiden ympärille. Menu syntyi melko helposti, vaikka testivaiheessa muutimmekin joitain yksityiskohtia, kertoo Sami Hakamäki.

Atrian tuotteista opiskelijat hyödynsivät muun muassa juurespyreitä ja picanha-pihvilihaa. Lisäksi he saivat Atrialta haasteen kehitellä ja toteuttaa riisipuurosta uudenlaisen jälkiruoan. Tuloksena syntyi riisipuurojäätelö, jossa käytettiin jouluisia mausteita, omenaa ja mantelia. 

- Halusimme antaa opiskelijoille jälkiruokahaasteen. Opiskelijoiden luomaa uutta riisipuurojälkiruokaa tullaan tarjoilemaan asiakkaille asiakastilaisuuksissa, kertoo Atrian kehityspäällikkö Susanne Heinineva.

Illallinen järjestettiin elämyksellisenä, eli annokset koottiin asiakkaiden edessä. He olivat tyytyväisiä opiskelijoiden toteuttamaan illalliseen. 

- Opiskelijaryhmä ylitti kekseliäisyydellään, luovuudellaan ja taidoillaan kaikki odotukset! Ryhmä oli loihtinut illallisesta todella upean ja herkullisen. Atrian raaka-aineet olivat hyödynnetty hienosti ja valmistettu taiten. Kunnianhimo ja sitoutuneisuus illan valmisteluun välittyi jo huolellisesta menusuunnittelusta, kertoivat asiakkaat illallisen jälkeen. 

Yhteistyöstä molemminpuolista hyötyä

Heinineva kertoo tämän kaltaisten yhteistöiden olevan antoisia.  

- Opiskelijat osaavat ajatella monia asioita uudesta näkökulmasta ilman ennakkoluuloja, jolloin uusia ideoita syntyy, hän kertoo.

Opiskelijat saavat yhteistyöstä opintopisteitä. Projektimuotoisena toteutettavat yhteistyöt eri yritysten ja organisaatioiden kanssa ovat antoisia. 

- Opiskelijat saavat melko vapaat kädet ideoinnin ja toteutuksen suhteen, kun toteutamme eri projekteja yritysten kanssa. Annan opiskelijoille ohjausta ja vinkkejä, kertoo SeAMKin lehtori Eliisa Ylinen.

 

MENU
Punajuurta viidellä tapaa haudutetun rukiin kanssa
Paahdettua picanhaa, mallaskastiketta, pikkelöityä suppilovahveroa, lehtikaalta, juuriselleriä pyreenä sekä paahdettuna
Riisipuurojäätelöä, mantelicrumblea, mantelipitsiä, omenaa kastikkeena sekä kompottina