Tämä on tuntosarvitouhua

Miia, tuoteryhmäpäällikkö

Tämä on tuntosarvitouhua

Atria Food Servicen tuoteryhmäpäällikön tehtävänä on haarukoida HoReCa-markkinoille atrialainen tuotevalikoima, joka antaa ammattikeittiöiden arkeen ratkaisuja ja näkökulmia. Miia Halmesmäki kaitsee noin 140 tuotteen valikoimaa. Koko Atria Food Servicen paletissa on 270 tuotetta.

– Onnistuminen työssä koostuu pienistä edistysaskeleista ja kaupallisista menestyksistä, jotka saavutetaan yleensä pitkäjänteisenä tiimityönä. Onhan se hienoa, kun asiakas on tyytyväinen tuotteeseen ja onnistuu sen kanssa. 

 – Kaikkein suurin kruunu tulee, jos onnistumme muuttamaan markkinaa atrialaisittain. Silloin jokainen tiimimme jäsen suorastaan kehrää, Miia sanoo.

Tuotteelle elämän edellytykset

– Katsomme ajassa pidemmälle, haistelemme trendejä ja tulkitsemme ruokaan liittyviä ilmiöitä. Työ sisältää yhteistyöpalavereita, tutkimusta, messuja – oikeastaan kaikkea sitä, millä hahmotetaan tulevaisuuden potentiaali. Työni on tuntosarvitouhua.

Tuotteilla on elinkaari. Kun tuotteen elämän edellytykset löydetään, on Miialla edessä uusi palaverikierros Atrian sisällä.

– Sitten kokoustetaan oman tuotekehityksen, tuotannon, myynnin, markkinoinnin ja sparraillaan asiakkaiden kanssa. Viemme sovittuja projekteja eteenpäin ja haalimme uusia tuoteaihioita. Tähän tarvitaan kokemusta ja näkemystä, jota Atria ammattilaisilleen tarjoaa.

Miia on aloittanut Atria-uransa tuotannon työntekijänä. Taustalla on kesätöitä ja pakkaamotyötä, mutta myös alan opettajan tehtäviä. Elintarviketieteiden maisterin tutkinnon jälkeen avautuivat Food Servicen asiakaspalveluneuvottelijan ja aluepäällikön tehtävät. Hän on ollut nykyisissä tehtävissään parisen vuotta.

Atrian tuntee

Miia harrastaa salibandyä Nurmon Jymyn naisissa, ja vauhti on sen mukaista. Työmatka Seinäjoelta Nurmoon taittuu polkupyörällä, ja sekin päivittäinen 23 kilometriä sujuu vauhdikkaasti.

– Atria tukee merkittävästi paikallisia urheiluseuroja, ja järjestää mahdollisuuden harrastaa erilaisissa liikuntaryhmissä. Eikä se ole sattumaa. 

– Olen juuri valmistunut nuori nainen, eikä Atrian Varhaisen välittämisen ohjelma koske minua vielä 30 vuoteen. Ohjelman olemassaolo kuitenkin kertoo viestin myös kaikille meille, jotka eivät palvelua käytä. Välittävä työnantaja haluaa pitää henkilöstönsä iskussa. Pitkään.

Atrian plussat
+ luotettava ja pitkäjänteinen työnantaja, joka haluaa kehittää henkilöstöään
+ kannustaa laajentamaan osaamista
+ työnkuvaan voi isossa talossa hakea luonnikasta freesausta