Raudan tilalle liha

Mikko, työnjohtaja

Raudan tilalle liha

– Työ elintarviketeollisuudessa on huomattavasti monipuolisempaa kuin aluksi luulin. 

Valmistuin konetekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 2010, ja sain mahdollisuuden osallistua Atrian trainee-ohjelmaan. Pari vuotta kestäneen työkierron kautta pääsin työnjohtotehtäviin nautaleikkaamoon Kauhajoelle. Opintoni tukevat nykyistä tehtävääni mainiosti, kunhan vaan muistan vaihtaa raudan tilalle lihan, mies leukailee. Moni atrialainen on Mikon tavoin päätynyt nykyisiin tehtäviinsä työkierron jälkeen. Mikonkin työhistoriasta löytyy kokemusta useilta eri osastoilta. Hänen mielestään Atrian linjatöiden hallinta vaatii automaatioteknologian osaamista ja rautaista ammattitaitoa kaikilta.

– Oma tehtäväni on olla esimies 30:lle lihanleikkuun ammattilaisille, joiden odotuksena on työn sujuvuus. Työni on henkilöiden johtamista siten, että päivittäinen tuotanto varmistetaan, tilaukset vastaanotetaan, ja että hygieniasta ja työtuvallisuudesta pidetään yhtä tiukasti kiinni kuin ammattiylpeydestä. Ammattiylpeys on atrialaista itsekunnioitusta.

– Meistä jokainen tekee parhaansa sekä vauhdillisesti että laadullisesti. Pidämme yhdessä kiinni sovitusta. Ammattiylpeys on atrialaisuutta parhaimmillaan riippumatta siitä, mitä työtä tekee. Tämä pätee tuotantolinjalta johtoon asti, Mikko kertoo.

 

Laatuketju työssä ja kaukalossa

Nautaleikkaamon työnjohdossa ei normipäivää näe. Tilanteet vaihtuvat tiuhaan, ja työnjohto ottaa aina ensimmäiseksi otteen muutoksista.

– Toki rutiinitehtäviä on, mutta työnjohdossa jokainen päivä on erilainen. Kokonaisuus vaatii joskus ratkaisuja paljon ja nopeasti. Minulla on käsissäni kahden leikkuulinjan johto, mutta me kaikki teemme kuitenkin kaikkia töitä. Siten tilausten täyttyminen varmistetaan joustavasti. Atrialla voi aina luottaa työkaverin osaamiseen samalla tavalla kuin omaan taitoon. Mikko näkee työssään pintaa syvemmältä, että ennen hänen työvaihettaan teurastus ja jopa alkutuotanto karjatiloilla asti on tehnyt työnsä hyvin. Atrialla konkretisoituu kotimaisen laadun ketju.

– Laadukkaasta raaka-aineesta saamme leikattua täsmälleen sitä, mitä halutaan. Välitämme seuraavaan vaiheeseen nimenomaan sovitulla tavalla leikattua lihaa. Sopimusten ja aikataulujen pitäminen on tärkeää, koska eri tuotteet vaativat erilaista raaka-ainetta.

– Saan erityisen hyvän mielen, kun olen tehnyt ratkaisun tai tarvitun muutoksen, johon kaikki ovat tyytyväisiä. Silloin saan painaa työpaikan oven takanani kiinni onnistuneissa fiiliksissä. Kotona Mikko viettää parasta aikaa perheen parissa ja touhuaa lapsen kanssa.

– Jääkiekko vie ajatukset pelkästään peliin. Ja jos saan valita, olen kaukalossa oikea laitahyökkääjä. Tietty jos on vähän väkeä, voimme jokainen pelata kaikkia paikkoja. Vähän niin kuin töissäkin.

 

Atrian plussat Mikon mielestä:

+ ison talon edut, vakaus ja varmuus
+ rutkasti urakehitysmahdollisuuksia
+ urheilun ja liikunnan tukeminen, paljon jäävuoroja ja muita harrastusmahdollisuuksia

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok