Muutto töiden perässä

Laura, hanketyöntekijä

Muutto töiden perässä

Kesäkuun alussa aloitti A-Tuottajien hanketyöntekijän paikassa Laura Turunen (27 v.). Laura oli alun perin hakenut Atrialle kesätöihin, mutta hakemus oli pistänyt aluepäällikkö Tomi Karsikkaan silmään toisen haun kohdalla. Hän soitti Lauralle ja kysyi, olisiko hän kiinnostunut A-Tuottajien Pohjois-Karjalan asiakkuuspäällikön paikasta. Kyseinen paikka vapautuu ensi vuoden vaihteessa. Laura kiinnostui, kävi haastattelussa ja soveltuvuusarvioinneissa ja tuli valituksi. Ennen asiakkuuspäällikön tehtävää Laura työskentelee A-Tuottajilla hanketyöntekijänä kehityspäällikkö Marko Jokisen alaisuudessa Seinäjoella. 

 

Tämän hetkiseen hanketyöntekijän työhön kuuluu mm. pilottitilakäyntien hoitaminen, havainnointi ja korjuuaikanäytteiden ottaminen. Noin puolen vuoden päästä alkavaan asiakkuuspäällikön työhön Laura osasi jo kertoa kuuluvan mm. tilakäyntejä, asiakassuhteiden ylläpitoa, uusien asiakkaiden hankkimista, ruokintasuunnitelmien tekoa ja pienryhmien vetoa, jossa tehdään meijereiden kanssa yhteistyötä. Laura on kokenut työt Atrialla mielenkiintoisena ja monipuolisena sekä sopivan vilkkaana.

 

Laura on vastavalmistunut agrologi, mutta on sitä ennen suorittanut myös eläintenhoitajan ammattitutkinnon. Hän hakeutui alalle, koska on maalta kotoisin ja on pienestä pitäen tiennyt haluavansa työskennellä eläinten ja maatalouden parissa. Laura onkin aiemmin ollut töissä niin nauta-, lammas- kuin sikatiloilla ja erikoistumisharjoittelunsa hän suoritti Luonnonvarakeskuksella Jokioisilla erikoiskasvihankkeiden parissa.

 

Lauralla on rohkeutta hypätä uuteen. Hän muutti hanketyöntekijän työn vuoksi Seinäjoelle, asustelee täällä nyt reilu puoli vuotta ja muuttaa sitten asiakkuuspäällikön työn perässä Joensuuhun. Seinäjoki on kuulemma kiva kesäkaupunki ja kesäviikonloput on kulunut kaupunkiin tutustuessa. Hänestä on kuitenkin kiva muuttaa loppuvuodesta Pohjois-Karjalaan lähemmäs siellä asuvaa perhettään. Seinäjoella asuessa Laura on saanut tutustua uusiin työkavereihin, joiden kanssa hän jatkossakin tulee tekemään yhteistyötä.

”Työurani aloitus A-Tuottajilla on lähtenyt näin kesää vasten vauhdikkaasti käyntiin. Parasta on ollut jo nyt työn monipuolisuus: voin viettää osan ajasta toimistolla, mutta nauttia myös aurinkoisista kesäpäivistä tilakäyntien merkeissä, jolloin pääsen tekemään mm. havainnointeja ja satomäärityksiä pelloilla. On ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja paikkoihin, hankealueella matkustaessa tuleekin jo Suomi hyvin tutuksi! Kesästä voikin siis hyvin nauttia myös työn lomassa.”