Terveisiä henkilöstöravintoloista!

Henkilöstöravintolat

Terveisiä henkilöstöravintoloista!

Henkilöstöravintola Sahalahti:

Tervehdys täältä Sahalahden broilerista! Tämä on pieni, noin 125 henkilön toimipiste Tampereen kupeessa.

Keittiön työt alkavat klo 6.00 ja päättyvät 15.30. Työpäivään kuuluu mm. välipalojen valmistaminen koko asiakaskunnalle, lounaan valmistaminen noin 50 ruokailijalle, astiahuoltoa ja asiakaspalvelua. Henkilöstöravintolamme on avoinna 7.15–15.15. Asiakkaina ovat Sahalahden Broilerin työntekijöitä ja toimihenkilöitä.

Henkilöstöravintola Jyväskylä:

Jyväskylän henkilöstöravintolassa asiakkaita on kutakuinkin saman verran kuin Sahalahdessa mutta näistä asiakkaista suurin osa käy myös lounaalla, noin 80. Jyväskylässä on saatu asiakkailta erityisesti kiitosta nykyisestä lounastarjonnasta. Myös Jyväskylässä tehdään lounaat yhteistä listaa mukaillen.

Keittiötöiden lisäksi henkilökunta hoitaa  henkilökunnan myymälää, joka sijaitsee keittiön kupeessa. Henkilökunnan lisäksi myymälässä asioi sopimustuottajia.

Henkilöstöravintola Kauhajoki:

Kauhajoen ruokala sijaitsee A-pihvin nautateurastamon yhteydessä Rahikkatiellä, Kauhajoen Aronkylän kupeessa. Meillä käy päivittäin hiukan vajaa kaksisataa asiakasta talon omaa väkeä ja päivittäin myös vieraita sekä talon ulkopuolisia työmiehiä -ja naisia. Lounasasiakkaita on 170–180.

Kauhajoen yksikön jokainen päivä alkaa 5.30 ja päättyy 14.00 poikkeuksia lukuun ottamatta. Aamu alkaa samalla tavalla kuin muissakin yksiköissä; aamupalan ja välipalojen valmistuksella. Lounaan valmistus eroaa Kauhajoen keittiöllä hieman muista keittiöistä. Nurmon tehdasalueella Ruokatehtaan yksikkö suurimpana valmistuskeittiönä lähettää joitain ruokia muillekin keittiöille. Pitkän välimatkan vuoksi Kauhajoen keittiöllä valmistetaan ne pääosin itse tai tilataan Atrian omista tai yhteistyökumppaneiden valikoimista, kuten kuvaan kuuluu.

Henkilöstöravintola Seinäjoki:

Ravintolamme sijaitsee Seinäjoen keskustan tuntumassa lähellä Itikan risteystä. Uusimmassa henkilöstöravintolamme kaikki työpäivät ovat tiiviitä. Keittiöllä vaaditaan nopeutta ja ennakointikykyä. Lounastajat ovat pääosin Atrian toimihenkilöitä esimerkiksi myynnistä, palkoista ja taloushallinnosta. Lisäksi talossa työskentelee Tuoretien ja MetsäGroupin henkilöstöä, jotka voivat käyttää henkilöstöravintolamme palveluja. Aamu- ja iltapäiväkahvit tarjotaan, ja usein keittiö hoitaa tarjoilut myös rakennuksen eri kerroksiin ja kokoustiloihin.

Lounasasiakkaita käy päivittäin noin 140 ja asiakaspaikkoja on vain 60. Tämä aiheuttaa usein ruuhkaa ruokasaliin, joten onkin tärkeää, että vieraista ilmoitettaisiin keittiöhenkilökunnalle ajoissa. Näin keittiö voi valmistaa lounasta ja välipaloja riittävästi sekä tarvittaessa porrastaa ruoka-aikoja. Tämä siksi, että kaikki mahtuisivat lounastamaan saman pöydän ääreen.

Henkilöstöravintola Nurmo:

Ravintolamme toimii keskuskeittiönä muille Nurmo–Seinäjoki-alueen henkilöstöravintoloillemme. Palvelemme asiakkaitamme kahdessa vuorossa ja toukokuun loppuun asti myös joka toinen lauantai vuorotellen sikalinjan henkilöstöravintolan kanssa. Asiakkaat ovat sekä toimihenkilöitä, tuotannon työntekijöitä että satunnaisia Atrian vieraita ja vierasryhmiä. 

Aamuvuorossa meitä on viisi ja iltavuorossa kaksi. Molemmissa vuoroissa on kokit, jotka valmistavat sekä omat että lähtevät lounaat. Työvuorot kiertävät myös Itikanmäellä ja logistiikan iltavuorossa. Näin kaikki kolme keittiötä ovat tuttuja, ja työssä osaaminen lisääntyy. Parasta työssämme on hyvä työporukka, jolta työt sujuvat reippaasti. Yllätyksiltäkään ei vältytä, jos esimerkiksi tieto vierasryhmistä tai ylitöistä ei tule ajoissa keittiön vastaavalle.

Logistiikan henkilöstöravintola Nurmo:

Ravintolamme sijaitsee logistiikkakeskuksessa ja palvelee pienten tilojensa vuoksi ensisijaisesti vain logistiikan työntekijöitä.

Logistiikassa lounasasiakkaita käy päivittäin noin 80, suurin osa heistä päivällä. Välipaloja kuluu päivittäin noin 200. Näiden lisäksi menekkiin lisätään vielä ylimääräiset ostetut tuotteet. Yövuorolaisille täytetään välipalavaihtoehdot automaattiin. Ruoka-annoksia voi tilata etukäteen edullisemmin mikrossa lämmitettäväksi.