Arvokkaasti alkutuotannossa

Hanna, markkinointipäällikkö

Arvokkaasti alkutuotannossa

– On hienoa työskennellä yhdessä käytännön osaajien kanssa. Työkavereinani on iso joukko maatalousalan huippuosaajia, jotka yhdessä palvelevat noin 6 000 Atrian sopimustuottajaa ympäri maata.

Hanna on A-Tuottajien ja A-Rehun markkinointipäällikkö. Hän vastaa viestinnästä ja markkinoinnista alkutuottajien suuntaan. Liharaaka-ainetta tuottavat tilat ovat nimensä mukaisesti hyvän kotimaisen ruoan alku.

– Tilakäynneillä sen huomaa joka kerta. Tiloilla työskentelevät tuottajat ovat todella kovia ammattilaisia. Kun kuuntelen tuottajan ja asiakaspäällikkömme keskustelua, niin ihan oikeasti tekisi mieli sanoa ääneen Wau! Moni asia on loksahdettava kohdilleen jo alkutuotannossa, ja olemme tiivistii mukana tilojen arjessa. Hannan työssä onnistuminen tarkoittaa tapahtumien järjestämistä, tuottajalounaita, seminaareja, yhteistyötä mainostoimiston kanssa…

– Ja tietysti tilakäyntejä, kun neljästi vuodessa ilmestyvän Tuottaja-lehden materiaali kootaan. Kehitän myös nettisivujamme ja valmistelen myynnin tukimateriaaleja. Atria on tarjonnut tehtäväkseni viestinnän koko kirjon, antanut hyvät välineet ja sitouttanut minut muiden ammattilaisten joukkoon.

Normireitti – kesätöitä, harjoittelua ja muutama työpaikka muualla. Kotitilan jatkajaksi Hanna ei halunnut, mutta tilojen kanssa työskentely viehätti. Hän valmistui Helsingin yliopistosta elintarviketieteiden maisteriksi 2010. Atrian trainee-ohjelman mukainen tehtäväkierto ohjasi markkinointipäällikön tehtäviin.

– Kotitilaltamme on perinteisesti toimitettu eläimet Atrialle. Työni ydin eli tuottajayhteistyö on ollut tavallaan tuttua lapsuudesta asti. Hyvä ruoka on meille niin jokapäiväinen asia, että siihen liittyy väkisinkin paljon kotimaista osaamista. Muutto takaisin Etelä-Pohjanmaan ruokamaakuntaan tuntui turvalliselta ja luonnolliselta.

 

Urakehitystä moneen suuntaan

Työntekijän edut tuntuvat ja maistuvat hyvältä.

– Joka päivä iloitsen, että miellä on monipuolisen ruoan ammattilaiset alakerran ruokalassa. Isossa talossa pienetkin yksityiskohdat on mietitty loppuun asti. Arki on sujuvaa. Atrialla on myös hyvä kehittyä. Yrityksen suuruus tuo turvaa ja mahdollisuuksia.

– Urakehitystäkin on kolmenlaista: Atrialla voi edetä oman alansa vastuullisempiin tehtäviin, tai toimenkuvaa voi muuttaa kokonaan. Atria on yllättävän kansainvälinen yritys, ja vastaavia tehtäviä on myös muissa maissa. Ei täällä välttämättä tarvitse tehdä samaa työtä 20 vuotta samassa paikassa.

Yksi on varmaa.

– Täällä ei ole pakko tehdä työtään yksin, vaan meillä on  hyvä porukka ja monipuolista osaamista. Meillä saa ja annetaan palautetta. Siksi tässä joukossa on hieno olla.

 

Atrian plussat Hannan mielestä: 

+ urakehitysmahdollisuudet pystyyn, vaakaan ja vaikka ulkomaille
+ oma työterveyshuolto
+ liikunta- ja kulttuurisetelit