Vauhtia piisaa leikkaamon puolella

Kausi- ja kesätyö

Vauhtia piisaa leikkaamon puolella

Siipikarjan leikkaamon hurja tahti on lasten leikkiä Sannalle. Sitä se ei juuri taloon tulleelle kesätyöntekijälle vielä ollut, mutta nyt on toisin.

– Ekana tuntui, että en opi ikinä. Tahti on käsittämätön, en pysty ikinä olemaan niin nopea kuin muut. Kädet vain vispasivat menemään. Mutta kyllä vaan! Nopeasti sitten hoksasin, että aika helppoa sittenkin, Sanna muistelee parin vuoden takaisia tunnelmiaan.

Nykyään Sanna työskentelee vakituisena siipikarjan leikkaamossa ja työnkuva on pitkälti sama, mihin kesätöissä muutama vuosi sitten oppi. Leikkaamossa työtä tehdään erilaisten laitteiden avulla.

  Atria on erittäin hyvä työnantaja. Tietää, että hommat sujuu, kun on iso yritys. Täällä voi olla hyvillä mielin, Sanna kertoo.

Kahdessa vuorossa ja tarkasti

Työ leikkaamossa on tarkkaa, on noudatettava ohjeita ja pidettävä huolta hygieniasta.

– Täällä oppii vastuullisuutta. Työhön opastettiin hyvin ja niin kauan kuin itsestä tuntui, että sujui. Oppii myös tuntemaan paljon erilaisia ihmisiä, Sanna kertoo.

– Täällä oppii vastuullisuutta. Työhön opastettiin hyvin ja niin kauan kuin itsestä tuntui, että sujui.

Työ leikkaamossa on kaksivuorotyötä. Aamuvuoro alkaa puoli seitsemän aikaan. Varttia vaille kolmeen aamuvuorolaiset lopettelevat ja iltavuoro astuu remmiin. Iltavuorolaisten huki päättyy klo 23.15. Kun Sanna on iltavuorossa, kotona lapset välillä ikävöivät, mutta viikonloput pyhitetään perheelle ja muinakin aikoina tehdään kaikkea kivaa yhdessä.

Atrian Nurmon tehtaalta lähtee Sannankin leikkaamaa broileria ja muuta siipikarjaa suomalaisten lautasille kiitettävä määrä, noin 700 000 kg viikossa. Muutaman vuoden päästä Sanna työkavereineen käyttävät koneita Nurmoon rakennettavassa uudessa siipikarjatehtaassa. Uusi tehdas kasvattaa Atria Suomen siipikarjan tuotantoa noin neljäkymmentä prosenttia. Tekemisen meininki on vahvasti läsnä.

 

Sanna on arkikokkaaja, joka tekee välillä useammankin tunnin ruokaa. On tärkeää, että ruoka on hyvää ja maukasta, siitä tulee ihan oikeasti hyvä mieli. Sannan ruokapöydässä tulee parempi mieli koko perheelle, miehelle ja lapsille. Hyvää mieltä Sanna hakee myös lenkkipoluilta.