Kun tarrakone ruttaa, Jari auttaa

Kausi- ja kesätyö

Kun tarrakone ruttaa, Jari auttaa

Huoltoasentajan työpäivä tuorelihalla ei ole koskaan eilisen kaltainen. Tämän tietää huoltoasentaja Jari, joka ymmärtää koneiden päälle. On ymmärtänyt jo pienestä pitäen, jolloin lempipuuhaa olikin mopojen ruuvailu ja rassaaminen.

Tuorelihalla huollettavia ja kunnossapidettäviä koneita on paljon, joskaan ei isoja linjastoja. Kun tuotanto on arkipäivisin käynnissä, Jari tekee pienempiä huoltoja, isommat urakat alkavat vasta sitten, kun tuotantolinja pysähtyy, ja muut lähtevät kohti kotia.

– Välillä korjataan vakuumipakatun jauhelihan tarrakonetta, joskus vikaa on jossain muualla. Tulee hyvä mieli, kun töissä tulee onnistumisia. Kun on saanut jonkun ison vian korjattua, monesti näkee suoraan sen, mihin oma työ on vaikuttanut, Jari kertoo.

Jarille Atria oli tuttu ammattikouluaikaisen työharjoittelun ja sen jälkeen kesätyön kautta. Kun armeija kutsui nuorta miestä, oli koneet ja mutterit jätettävä hetkeksi, mutta paluu tuttuihin töihin tapahtui heti armeijan jälkeen vuonna 2017. Siitä lähtien Jari on ollut vakituisena työntekijänä ja tekee aamu- ja iltavuoroa pienessä huoltotiimissä, jonka yhteishenkeä hän kehuu.

Että tähänkin on olemassa joku kone!

Kun koneet olivat jo entuudestaan tuttuja, avautui Jarille etenkin kesätyöaikoina Atrialla mielenkiintoinen mahdollisuus päästä näkemään, miten ruokaa valmistetaan. Ja löytyihän sieltä myös koneen ja ruoan kestävä liitto:

– Opin tuolloin tosi paljon ruoan valmistuksesta ja oli hienoa nähdä, miten esimerkiksi pinaattilätyt valmistetaan. Jotenkin sitä oli ajatellut, että ruoanvalmistuksessa tehtäisiin enemmän käsillä, mutta että tähänkin on olemassa joku kone!

Iso talo, isot plussat – ja herkut grillijuhliin

– Atria on kesätyötä etsivälle oivallinen valinta, sillä täällä on hyvä palkka ja mukavat työkaverit. Ja myymälästä saa edullisesti pihvit, makkarat ja salaatit kesän grillijuhliin, Jari vinkkaa.

Kun matka sitten jatkuu kesätyöstä vakituiseen työsuhteeseen, kuten usein Atrian kausi- ja kesätyöntekijöille käy, ovat ison talon edut kiistattomat.

Kun matka sitten jatkuu kesätyöstä vakituiseen työsuhteeseen, kuten usein Atrian kausi- ja kesätyöntekijöille käy, ovat ison talon edut kiistattomat.

– Tykkään työskennellä Atrialla, kun tietää että palkkapäivänä palkka tulee tilille. Meillä on myös hyviä etuja, kuten oma työterveysasema. Atria tarjoaa erilaisia liikuntamahdollisuuksia, itse käyn Atrian varaamalla vuorolla pelailemassa sählyä, Jari kertoo.

Kotona huoltoasentaja Jari kokkailee helposti valmistuvia perusruokia, makaroni ja jauheliha yhtenä suosikkina. Jälkiruoaksi maistuvat kotimaiset mansikat. Ruoan pitää olla hyvää ja maukasta. Ja kotimaista.