Uutishuone

Atrialta vartin ruokaihmeitä ja sipsimaailman makuja – kuluttajat janoavat helppoja ratkaisuja arjen ruokarumbaan

23.8.2022 13:43
Atrialta vartin ruokaihmeitä ja sipsimaailman makuja – kuluttajat janoavat helppoja ratkaisuja arjen ruokarumbaan

Nopeaa, helppoa ja hyvää, siinä avainsanat arkiruoanlaittoon. Uudenlaiset, vaivattomat ratkaisut ja nopeasti valmistuva kana maistuvat yhä useampien lautasella. Kanasiipien suosio on myös nousukiidossa, kuulutko sinäkin siipifaneihin?

”64 % kuluttajista on valmiita maksamaan helppokäyttöisistä tuotteista vaivattoman ruoanlaiton nimissä.” (Kantar, Mind Monitor 2022)
 

Vartin ruokaihme

Aikaa vievä kokkaus sopii harvan arkiohjelmaan. Jos ruoka on pöydässä vartissa ja tiskiäkin syntynyt vain yhden pannun verran, voi ruoanlaittoa nimittää jo helpoksi. Yhden pannun taktiikalla valmistuvat Pasta Carbonara ja Pippuripossu ovat Atrian syksyn uutuuksia, jotka paistetaan pannulla, sekaan lisätään vain ruokakerma, vesi ja pasta tai riisi. Tiskiä välttelevän unelmaruoka!

Ruoka valmistuu parissa minuutissa myös Murea & Nopea -sarjan kastikkeellisilla uutuuksilla, sekä Pannuaterialla, joissa lihasuikaleet ovat valmiiksi kypsiä. Sekaan lorautetaan vain ruokakerma, oheen keitetään riisi tai pasta, ja ateria on valmis.

Atria uutuudet nopeaan ruoanlaittoon:

 • Atria Yhden pannun Pasta Carbonara Possun Fileestä ja Pekonista, 400 g
 • Atria Yhden pannun Pippuripossu Fileestä, 400 g
 • Atria Murea & Nopea Possu ja Tandoorikastike, 325 g
 • Atria Murea & Nopea Kana ja Red Curry -kastike, 325 g
 • Atria Pannuateria Pomodoro Pork ja Kasvikset, 500 g
   

Valmisruoka – yhä useamman kotikokin pelastaja

”55 % kuluttajista kokee, että valmisruoat auttavat arkiruoanlaitossa.” (Kantar, Mind Monitor 2022).

Valmisruoat ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Vuonna 2021 valmisruokien myynti ylitti Suomessa ensi kertaa miljardin euron rajan (Tilastokeskus / PTY). Valmisruoat myös maistuvat entistä monipuolisemmilta. Atrian Makuja maailmalta -tuoteperheessä on jo seitsemän erilaista mikroateriaa ja maistuvia makukomboja eripuolilta maailmaa. Sarjaan kuuluu myös yksi Suomen suosituimmista vegaanisista valmisruoka-annoksista, Atria Vegan Pasanda. Uusin tulokas sarjaan on Kebab with Rice -ateria, joka sisältää kotimaista naudan kebablihaa, riisiä ja kebabravintoloiden tyyliin kaksi kastiketta.

Atria valmisruokauutuudet:

 • Atria Kebab with Rice, 350 g
 • Atria Harissa Pasta-Salaattiateria, 250 g
 • Atria Cheddar-Palvikiusaus, 550 g
 • Atria Kermainen Kanakiusaus, 550 g
   

Helpon kautta juhlapöytään

Tarjoiluvalmis Glaseerattu Vaahterasiirappinen Kypsä Juhlapaisti vapauttaa aikaa ja vaivaa muuhun valmisteluun syksyn ja joulun juhlapöydissä. Glaseeraus ja pehmeä savu antavat paistille paitsi näyttävän pintavärin, myös upean maun, jonka vaahterasiirapin makeus kruunaa.

 • Atria Artesaani Glaseerattu Vaahterasiirappinen Kypsä Juhlapaisti n. 2 kg
   

Leikkeleen uusi muoto

73 % suomalaisista syö lihaleikkeleitä vähintään kerran viikossa (Kantar TNS Agri Oy, Lihan kulutusta ohjaavat tekijät, 2020).

Atrian uusissa, mehevän mureissa possuleikkeleissä on uudenlainen, soikea viipalemuoto, jonka kuluttajat ottivat testeissä innostuneena vastaan. Toinen uutuustuotteista on perinteiseen tapaan savuinen, toisessa näkyy ja maistuu viherpippuri.

 • Atria Murea Savuinen Possuleikkele 180 g
 • Atria Possuleikkele Pehmeä Viherpippuri 180 g
   

40 000 uutta taloutta kokeili kanansiipiä!

Broilerin nopeus ja helppous viehättää arkiruoanlaitossa. Erilaiset siipikarjatuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Suomen suosituin kotona tehty ruokalaji onkin nykyään broilerikastike (Ruokatieto Yhdistys 2021).

Kokeilunhaluakin suomalaisilta löytyy. Peräti 40 000 taloudessa kokattiin viime vuonna ensimmäistä kertaa kanansiipiä (Atria, Markkinanäkemys 2021). Syksyllä kanasiipien ystävien makuhermoja kutkutellaan uudistetulla, entistä tulisemmalla Atria Hornet Hot Chili Siivillä.

Innostujien ruokahalua ruokkii myös syksyn uutuus: kanan paistivartaat, joissa maistuu sipseistä tuttu Sourcream ja mustapippuri. Valmiiksi tikutetut vartaat valmistuvat näppärästi vartissa uunissa.

Atria syksyn kanauutuudet:

 • Atria Kanan Paistivarras Sourcream & Black Pepper Flavour, 550 g, 6 varrasta
 • Atria Kanan Paistivarras Mild Chili, 500 g, 6 varrasta
 • Atria Kanan Hornet Hot Chili Siipi, 900 g
   

Tiesitkö?

Atrian tuotteista on voinut löytää jo 10 vuoden ajan merkinnän tilasta, jolta liha on peräisin. Tällä hetkellä tilan nimi on merkittynä jo lähes 100 erilaiseen tuotteeseen.
 

Tutustu kaikkiin Atrian syksyn uutuustuotteisiin

Lataa uutuuskuvat täältä.
 

Lisätietoa antaa:

 • Maria Orassaari, markkinointipäällikkö, Atria Suomi Oymaria.orassaari@atria.com, p. 050 560 2282