Uutishuone

Atria vahvistaa siipikarjaliiketoiminnan kilpailukykyä Suomessa – siipikarjatuotanto keskitetään Nurmon tehtaalle

18.11.2022 13:30

Atria Oyj, pörssitiedote, sisäpiiritieto, 18.11.2022, klo 13.30 

Atria vahvistaa siipikarjaliiketoiminnan kilpailukykyä Suomessa – siipikarjatuotanto keskitetään Nurmon tehtaalle

Atrian 19.9.2022 käynnistämät yt-lain mukaiset muutosneuvottelut koskien siipikarjaliiketoiminnan kilpailukyvyn parantamista Sahalahden tehtaalla on saatu päätökseen. Muuttuneessa toimintaympäristössä sekä kilpailu- ja markkinatilanteessa Atrian tavoitteena on parantaa siipikarjaliiketoiminnan kilpailukykyä, kannattavuutta ja lisätä teollisen toiminnan tehokkuutta.

Neuvotteluiden tuloksena Atria on päättänyt keskittää siipikarjatuotannon Nurmon tehtaalle ja Sahalahden tehdas suljetaan vuoden 2024 aikana.  Muutosneuvottelut koskivat koko Sahalahden tehtaan henkilöstöä, noin 130 henkilöä. Kaikille irtisanottaville tarjotaan mahdollisuutta siirtyä töihin Atrian muille tehtaille Suomessa.

Atria tavoittelee toimenpiteillä yhteensä noin 5 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Säästöjen arvioidaan toteutuvan 2024 loppuvuodesta lähtien.


Yt-lain mukaiset muutosneuvottelut Nurmon siipikarjayksikössä jatkuvat edelleen. Näiden neuvotteluiden tavoitteena on valmistautuminen uuden siipikarjatehtaan käyttöönottoon ja varautuminen työtehtävien ja toimintatapojen uudistumiseen.

Lisätietoja antaa Atria Suomen siipikarjaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä, puh. 040 080 3445.

ATRIA OYJ
Juha Gröhn
toimitusjohtaja

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.atria.com