Uutishuone

Suomen tunnetuin ruokamerkki Atria juhlii Suomalaisen ruoan päivää

3.9.2021 10:53
Suomen tunnetuin ruokamerkki Atria juhlii Suomalaisen ruoan päivää

Atria on Suomen tunnetuin ruokamerkki. Tämä selviää Kantar TNS Oy:n tutkimuksesta*. Atria on ollut Suomen tunnetuin ruokamerkki jo peräti vuodesta 2016 asti, mutta tänä vuonna Atria kasvatti etumatkaansa muihin brändeihin verrattuna. Atria juhlii vahvaa brändiään ja tekemäänsä työtä suomalaisen ruoan eteen samalla, kun vietetään Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta 2021.

Atria on tehnyt pitkäjänteistä brändityötä. Taustalla on sinnikäs vastuullisuustyö, kuluttajien kuuleminen ja suuret, ympäristölle ystävälliset tavoitteet. Suomen tunnetuin ruokamerkki -menestyksen takana on siis lukuisia pieniä tekoja.

– Suurimman kiitoksen menestyksestämme ansaitsevat kuluttajat, jotka vuodesta toiseen ostavat Atrian tuotteita ja pitävät niistä, sanoo Atrian brändijohtaja Nanna Järvinen.

Kuluttajat vaativat yrityksiltä vastuullisuutta aktiivisesti ja odottavat oikeita ympäristötekoja. Tähän Atria on halunnut vastata järjestelmällisesti mutta myös uusia innovaatioita kehittäen. Tehtävää on ollut paljon.

– Tämän päivän brändeiltä odotetaan aitoja tekoja ja lähestyttävyyttä. Haluamme jatkaa kuluttajien kanssa käytävää vuoropuhelua. Se on ainoa tapa pysyä selvillä tämän päivän kuluttajien odotuksista.

Atria on toiminut edelläkävijänä esimerkiksi vähentämällä pakkausten muovijätettä jo vuodesta 2017, jolloin Atria lanseerasi uudistuneen jauhelihapakkauksen. Sen ansiosta muovin määrä saatiin vähennettyä puoleen aikaisemmin käytetystä. Vuosittainen pakkausmuovin määrä väheni peräti 150 tonnilla.

Myös läpinäkyvyys on yksi Atrian isoista tavoitteista. Työt tämän eteen aloitettiin hyvissä ajoin ja vuonna 2012 Atria toi tilajäljitettävät tuotteet markkinoille. Tänä vuonna vastuullisuustekoa täydentää tuotekohtainen hiilijalanjälki-merkintä kanatuotteiden pakkauksissa. Atria haluaa tuottaa entistä parempaa tietoa tuotteiden ilmastovaikutuksista.

Atrian keskeisin tavoite on saavuttaa hiilineutraali ruokaketju vuoteen 2035 mennessä. Tämän eteen on tehty tinkimättömästi töitä ja viime vuonna saavutettiinkin 25 %:n vähennys hiilidioksidipäästöissä vuoteen 2016 verrattuna. Hiilidioksidipäästöjä on saatu vähennettyä lisäämällä uusiutuvien energialähteiden kuten aurinkoenergian käyttöä sekä lisäämällä biopohjaisia polttoaineita lämmöntuotantoon. Parhaillaan käynnissä on Atrian aurinkosähköpuiston laajennus. Alkutuotannon päästöjen vähentämiseksi Atria tekee tiivistä yhteistyötä sopimustuottajiensa kanssa. Vähäpäästöisesti tuotettu kotimainen ruoka on osa yhtiön ympäristövastuullisuutta.

Atrian tuotekehityksessä tehdään töitä sen eteen, että kuluttajille voidaan tarjota sopivia tuotteita myös tulevaisuudessa. Lisäksi pyritään vastaamaan kuluttajien toiveisiin helposta tavoitettavuudesta ja eri kanavia kehitetään jatkuvasti keskustelua varten.

– Haluamme tarjota tämän päivän kuluttajan jokaiseen ruokahetkeen sopivia vaihtoehtoja. Söipä sitten yksin tai porukassa, kiireessä tai ajan kanssa, meidän valmistamamme ruoka on aina maukasta, kotimaista ja tuotettu ympäristöä ja eläinten hyvinvointia kunnioittaen. Olemme tehneet kotimaista ruokaa ammattitaidolla jo yli sata vuotta ja teemme kaikkemme, että sitä on tarjolla myös tulevaisuudessa. Meillä on todella syytä juhlaan, Järvinen sanoo.

Atria juhlii ylpeänä Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta. Työ suomalaisen ruoan eteen jatkuu.

Lisätietoja antaa: Nanna Järvinen, brändijohtaja, Atria Suomi Oy, puh. 040 586 2363, nanna.jarvinen@atria.com

 

*Ruokamerkki-tutkimus 2021 on Kantar TNS Oy:n toteuttama. Tutkimukseen osallistui noin 1 000 vastaajaa.