Uutishuone

Atria investoi Tanskassa tehokkuuteen ja kasvuun

4.6.2021 09:00
Atria investoi Tanskassa tehokkuuteen ja kasvuun

Atria aloitti vuonna 2020 Tanskassa suunnitelmallisten investointien toteuttamisen tuotantolaitoksillaan. Investointien tavoitteena on turvata ja tehostaa päivittäisiä toimintoja sekä luoda uusia edellytyksiä kasvulle.  

”Merkittävä osa investoineista on liittynyt tuotantomme uudistamiseen, ylläpitoon ja tehostamiseen, mutta olemme lisänneet myös kasvuinvestointeja”, Atria Tanska -liiketoimintayksikön johtaja Svend Schou Borch kertoo. 

”Olemme esimerkiksi investoineet pepperoni-tuotantolinjoihin, koska näemme hyviä kasvumahdollisuuksia sekä viennissä että ruokapalveluissa, erityisesti pikaruokasektorilla. Olemme myös investoineet premium-tuotemerkkimme, Aalbæk Specialiteterin, uusiin pakkauksiin”, Borch, jatkaa. 

Investointien arvo vuosina 2020 ja 2021 on yhteensä noin kuusi miljoonaa euroa. Atria on nostanut vuosi-investointejaan Tanskassa aiempiin vuosiin verrattuna. Tason nostoa edelsi perusteellinen tarveselvitys ja johdonmukainen pitkän aikavälin investointisuunnitelma. 

Toimitusvarmuus ja muovin vähentäminen listan kärjessä 

Yksi tärkeimpiä syitä investointien taustalla ovat toiminta- ja toimitusvarmuuden varmistaminen.  

”Tanskassa vähittäiskauppa-asiakkaiden vaatimukset ovat nousseet viimeisen 3–4 vuoden aikana. Me haluamme varmistaa, että toimintamme asiakkaiden suuntaan on sujuvaa ja tehokasta. Tavoitteemme on tehostaa toimintaketjuamme ja parantaa asiakaspalvelumme tasoa. Yhtenä konkreettisena tavoitteenamme tähän liittyen on toimitusvarmuuden nostaminen”. 

Toinen tärkeä peruste oli pakkausmuovin vähentäminen. 

”Myös muovin vähentäminen on ollut korkealla listallamme. Viime vuonna otimme käyttöön uuden pakkauskalvon vahvalle 3-Stjernet-tuotemerkillemme (engl. 3-Star). Uusi pakkaus on vähentänyt muovin kulutusta 25 %. Vaikka vastuullisuuskysymykset eivät ole olleet ensisijalla investoinneissa, uudet koneet ja tehtaiden uudistaminen luonnollisesti lisäävät myös toimintamme energiatehokkuutta”, Borch kertoo.  

Atria Tanskassa 

Atria Tanskan liiketoiminta kuuluu Atria Tanska & Viro -liiketoimintayksikköön. Atrialla on Tanskassa kaksi tuotantolaitosta. Tanskassa Atria on yksi johtavista leivänpäällisten valmistajista 17 prosentin markkinaosuudellaan. Atrialla on laaja valikoima omia brändejä, joista tunnetuimmat ovat 3-Stjernet ja premium luomubrändi Aalbaek Specialiteter. Lisäksi Atria toimii Food Service -markkinoilla sekä valmistaa private label -tuotteita. Vuonna 2020 Atria Tanska & Viron liikevaihto oli 106,8 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 439.  

 

Kuva: Svend Schou Borch, Atria Tanska -liiketoimintayksikön johtaja