Uutishuone

Ensimmäinen erä Atrian antibioottivapaata naudanlihaa myyntiin

12.1.2018 10:00
Ensimmäinen erä Atrian antibioottivapaata naudanlihaa myyntiin

Atrian sopimustuotantotiloilla on parhaillaan käynnissä antibiootittoman naudanlihan tuotannonpilotointi. Ensimmäinen rajoitettu erä antibioottivapaata naudanlihaa on nyt myynnissä Atrian verkkokaupassa (www.lihakauppa.fi). Tuotteita on saatavilla rajoitetun ajan, pari viikkoa.

Ensimmäinen 28 naudan erä on kotoisin Kiteeltä Mähövaaran tilalta. Naudat ovat pihvirotuisia luomusonneja, joita ei ole lääkitty antibiooteilla missään vaiheessa niiden elämää. Sonnit ovat rodultaan vaaleaa charolaista. Ensimmäinen erä antibioottivapaata naudanlihaa tulee myyntiin Atrian verkkokauppaan: www.lihakauppa.fi. Lihakaupassa on tarjolla naudan sisäfilettä ja entrecoteta. Takuumureat lihat on mureutettu ja säilytetty valvotuissa olosuhteissa -1 C asteen lämpötilassa noin 6 viikkoa.

Atria toi syksyllä 2017 markkinoille antibioottivapaan kanan ja helmikuussa 2018 kauppoihin tulee täysin ilman antibiootteja kasvatettua possun lihaa.

"Haluamme tarjota suomalaisille kuluttajille maailman puhtainta lihaa ja antibioottivapaa naudanliha on looginen jatkumo antibioottivapaalle kanan ja porsaan lihalle. Atria on edelläkävijä Suomessa antibioottivapaan lihan tuottajana. Historiallinen ensimmäinen erä antibioottivapaata naudanlihaa on nyt verkkokaupassamme", tuoteryhmäjohtaja Tuomas Kujala toteaa.

Lisätietoja: Lihan tuoteryhmäjohtaja Tuomas Kujala, Atria Suomi Oy, p. 040 521 3798