Uutishuone

Atrian naudan ja possun jauhelihapakkauksissa nyt puolet vähemmän muovia

3.10.2018 13:00
Atrian naudan ja possun jauhelihapakkauksissa nyt puolet vähemmän muovia

Lokakuun alusta lähtien kaikki Atrian naudan ja possun jauhelihat pakataan uuteen jauhelihapakkaukseen. Pakkaus on kaupan hyllyiltä jo tuttu pehmeä pakkaus, johon osa Atrian jauhelihatuotteista on pakattu vuoden 2017 alusta lähtien.

Uusi jauhelihapakkaus sisältää 50 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteiset kovat pakkaukset. Vuositasolla siirtymä vähentää muovijätteen määrää 250 000 kg. Uuden pakkauksen hiilijalanjälki on 30 prosenttia pienempi kuin perinteisellä rasiapakkauksella.

Uudella pakkauksella on useita etuja. Joustomuovinen kalvo suojaa jauhelihaa entistä paremmin hapelta. Näin lihan säilyvyys paranee ja myyntiaika kasvaa, jolloin hävikkiin menevän ruoan määrä vähenee. Pienikokoinen pakkaus säästää tilaa kuljetuksissa, kaupan hyllyllä ja kodin jääkaapeissa. Myös avattavuus on huomattavasti perinteistä pakkausta helpompaa.

World Packaging Organization palkitsi Atrian jauhelihapakkauksen vuoden 2018 maailman parhaaksi pakkaukseksi. Lisäksi pakkaus on voittanut myös pohjoismaisen pakkauspalkinnon ja K-Ruoka Awardsissa jauhelihapakkaus valittiin vuoden vastuullisuusteoksi 2017.

Jauhelihapakkaus kannattaa viedä muovinkeräykseen, kuten muutkin elintarvikepakkaukset. Pakkaus hyödynnetään jätteenpolttolaitoksessa lämmöksi ja sähköksi.

Lisätietoja uudesta jauhelihapakkauksesta antaa pakkauskehityspäällikkö Aaro Mäkimattila, Atria Suomi Oy, aaro.makimattila@atria.com, puh. 040 729 0140.