Uutishuone

Suomen suurimman aurinkosähköpuiston rakentaminen on käynnistynyt

15.6.2017 13:33
Suomen suurimman aurinkosähköpuiston rakentaminen on käynnistynyt

Atria rakentaa yhdessä Nurmon Aurinko Oy:n kanssa Suomen suurimman aurinkosähköpuiston Atrian Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen. Työ- ja elinkeinoministeriön tukeman projektin ensimmäisen vaiheen rakentaminen on käynnistynyt täydellä tohinalla kesäkuun alussa. Ensimmäiset voimalaitososuudet kytketään aikataulun mukaan verkkoon heinäkuun lopulla. Syksyyn mennessä rakennetaan noin 4MWp aurinkopaneelikentät maa-asennuksina ja Suomen suurimman aurinkosähköpuiston arvioidaan olevan kokonaan käyttöönottovalmis syksyllä 2018.

Nurmoon nousevan aurinkovoimala on valmistuessaan kokoluokaltaan Suomen suurin. Vastaavia teollisuuslaitokseen integroituja aurinkoenergiaratkaisuja ei ole Suomessa aiemmin toteutettu. Tehtaan alueelle asennetaan yli 24 000 aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina, jotka vastaavat 5 600 MWh vuotuista sähköntuotantoa. Paikallisesti tuotetulla päästöttömällä sähköllä korvataan n. 5 % tehtaan tarvitsemasta sähköstä vuositasolla. Atrian Nurmon tehtaan kiinteistöjen jäähdytystarve on merkittävä ja aurinkoenergian tuotantoprofiili tukee tätä tarkoitusta. Hanke vähentää kokonaispäästöjä ja parantaa tehtaan energiatehokkuutta. Se lisää omavaraisuutta ja riippumattomuutta ulkopuolisista verkoista sekä niiden häiriöistä.

Atria toimii edelläkävijänä aurinkosähkön teollisessa käyttöönotossa. Vähäpäästöisesti tuotettu kotimainen ruoka on osa yhtiön ympäristövastuullisuutta, joka kattaa koko ruokaketjun. Aurinkosähkö on kestävän kehityksen mukainen valinta sekä tukee luonnonvarojen hallittua käyttöä ja samalla siinä panostetaan tulevaisuuden toimintaedellytyksiin.

Hanketta varten perustettu Nurmon Aurinko Oy toteuttaa investoinnin ja vastaa laitteistojen ylläpidosta. Nurmon Aurinko Oy:n taustalla on Atrian Suomi Oy:n lisäksi Solarigo Systems Oy.

Lisätietoja:

  • www.nurmonaurinko.fi
  • Atria Suomi Oy, Tapani Potka puh. 040 579 4173.
  • Solarigo Systems Oy, Jukka Muilu puh. 050 553 8504

Liitetiedostot