Uutishuone

​Grillauksen Guinness World Records -ennätystä tavoitellaan Lahden MM-kisoissa

31.1.2017 10:00
​Grillauksen Guinness World Records -ennätystä tavoitellaan Lahden MM-kisoissa

Suomalainen Atria tavoittelee Lahden MM-kisojen yhteydessä maailmanennätystä pisimmässä yhtäjaksoisessa joukkuegrillauksessa. Ennätysyritys käynnistetään Lahden torilla lauantaina 25. helmikuuta. Atria itsenäisen Suomen juhlavuoden yritysyhteistyökumppani ja grillauksen maailmanennätystä tavoitellaan Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi.

Atria tavoittelee Guinness World Records -ennätystä grillauksessa. Ennätystä jahdataan hiihdon MM-kisojen aikaan Lahden torilla helmikuun 25. päivä klo 8 alkaen. Grillaus kestää sunnuntai-iltaan kello 20 saakka, jolloin uusi maailmanennätys olisi tasan 36 tuntia. Ennätysgrillausta lähtevät suorittamaan pitkän linjan keittiöammattilaiset Tomi Nevala, Aki Wahlman sekä Juho Ekegren.

”Talvigrillaus on nouseva trendi, joten tällä teemalla päätimme toteuttaa myös Guinness World Records -ennätysyrityksemme. Hiomme koreografiaa tiimin voimin kuntoon pariin otteeseen ennen kuin Pohjolasta kajahtaa. Lauantaina sitten käännetään grillit täysille, ja kokkien 36 tuntia kestävä palvaus saa luvan alkaa. Sapuskaa on tarjolla kirjaimellisesti koko puolentoista vuorokauden ajan, joten ei muuta kuin porukalla paikalle syömään, jotta saadaan yhdessä tuotua uusi ennätys 100-vuotiaaseen Suomeen”, sanoo Atria Mestari Tomi Nevala.

Guinness World Records -ennätyksen täyttymistä varten on määritelty tarkat säännöt. Säännöissä sanotaan muun muassa, että joukkueen pitää olla alusta loppuun sama ja jokaisella kokilla pitää olla vähintään kaksi eri grillattavaa tuotetta samanaikaisesti grillissä. Yhteensä grillissä on oltava vähintään viittä eri grillattavaa tuotetta. Maailmanennätysyritystä voi seurata paikan päällä ja se striimataan livenä.

Kaikki ruoka on myös grillattava raa’asta kypsäksi. Samoin kaikki pitää dokumentoida aina ruokien määrästä ja painosta siihen, että kaikki ruoka on syöty grillauksen jälkeen. Tähän tarvitaan myös yleisön apua, grillistä on ruokaa tarjolla kisakansalle läpi yön.

Osallistujat saavat juoda ja syödä grillatessa, mutta se ei saa keskeyttää grillausta. Myös grillaajien tauot on määritelty tarkasti: kukin grillaaja saa levätä viisi minuuttia jokaista suoritettua tuntia kohden. Guinness World Records -ennätys joukkuegrillauksessa on tällä hetkellä 34 tuntia ja 35 minuuttia. Ennätystä pitää nimissään yhdysvaltalainen Ball Park Brand.

Lahden MM-kisojen virallinen kisamakkara on Atria Hiillos. Viralliset kisamakkaramaistiaiset järjestetään Atrian Grillikujalla lauantaina 25.2. klo 10–12 Lahden torin ja kisa-alueen välisellä grillikujalla. Grillikuja on avoinna yleisölle. Atria pystyttää kisa-alueelle myös maailman suurimman pallogrillin, joka toimii koko kisojen virallisena kohtauspaikkana.

Lisätietoja antaa Atria-konsernin markkinointijohtaja Pasi Luostarinen, puh. 040 5354973.