Uutishuone

Atria mukana rakentamassa Suomi 100 -juhlaa

15.12.2016 11:50
Atria mukana rakentamassa Suomi 100 -juhlaa

Ensi vuonna vietetään sukupolvemme merkittävintä juhlaa, sillä itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta. Atria on yritysyhteistyökumppanina rakentamassa Suomi 100 -juhlavuotta.

Juhlavuoden aikana Atria jatkaa yli satavuotista sitoutumistaan suomalaiseen ruokaan monin eri tavoin. Teemme ruokaa yhdessä ja vahvistamme sidettä kotimaisten lihantuottajien, ruoan ammattilaisten, perheiden ja koulujen välillä.

Atria panostaa suomalaiseen lihantuotantoon

Kuluttaja arvostaa ruoan suomalaisuutta, mutta hän haluaa myös tietää, mistä ruoka pöytään tulee. Atria on ollut jäljitettävyyden edelläkävijä jo vuodesta 2012, jolloin lanseerattiin ensimmäiset tilakohtaisesti merkityt Atria Perhetilan broilerituotteet. Viime vuosien aikana Atria on tehnyt merkittäviä investointeja tuotannossa jäljitettävyyteen ja koko ketjun läpinäkyvyyteen. Atria jatkaa panostuksiaan puhtaan suomalaisen ruoan tuotantoon ensi vuonna Nurmon uuden sikaleikkaamon valmistumisen myötä.

"Suomalainen lihantuotanto on perheiden käsissä. Atria on ollut yli 100 vuotta suomalaisten tilallisten omistama, ja he tuottavat edelleen Atrian liharaaka-aineen. Atria tekee kaikkensa, että suomalaista lihantuotantoa on vielä sadankin vuoden päästä", painottaa markkinointijohtaja Sanna Päällysaho.

Atria kouluttaa nuoria ruoka-alan ammattilaisia

Atria on järjestänyt 13 vuoden ajan Atria 100 Nuorta Kokkia –koulutusohjelman nuorille suomalaisille ruoka-alan ammattilaisille ja kouluttanut vuosien aikana jo yli 1 000 nuorta. Osallistujilleen ilmainen, monipuolinen koulutusohjelma toteutetaan tuttuun tapaan myös ensi vuonna. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Atria julkaisee syksyllä 2017 jauhelihakeittokirjan, joka sisältää Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman alumnien kehittämiä jauhelihareseptejä. Nämä 100 reseptiä teemoittuvat arkeen, juhlaan sekä katuruokaan ja grillaukseen.

Ekologinen pakkausinnovaatio Atrialta

Ensi helmikuussa kauppoihin on tulossa vuosituhannen jäätävin lanseeraus: Ekologinen jauhelihapakkausinnovaatio Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Aivan uudenlainen jauhelihapakkaus on kätevä ostaa, käyttää ja hävittää. Pakkaus vie vähemmän tilaa ostoskassissa, eikä siinä ei ole kovia reunoja rikkomassa kassia. Pakkaus ei sisällä suojakaasua ja siinä yli 50 % vähemmän muovia.

Atria Lahden MM-kisoissa

Lahden MM-hiihdot ovat satavuotiaan Suomen suurimmat juhlat helmi-maaliskuun vaihteessa. Luonnollisesti myös Atria on Lahden kisoissa vahvasti läsnä kansallisena sponsorina. Atrian grillitulet roihuavat näyttävästi koko kisojen ajan, luvassa mm. iso grillaustempaus Lahden torilla.

Lisätietoja: Sanna Päällysaho, markkinointijohtaja, puh. 040 826 8588, sanna.paallysaho@atria.com