Uutishuone

Ruokaympyrä tutuksi pelillistämisen avulla - Atrian pelisuunnittelukilpailun voitto Kajaaniin

6.2.2014 12:01

Kajaanin Ammattikorkeakoulussa opiskelevat Miikka Ketonen ja Veli-Matti Korhonen veivät voiton eilen päättyneessä Atrian pelisuunnittelukilpailussa. Voittajakaksikon ideoima Ruokaryntäys-pelikonsepti kannustaa lapsia oivaltamaan terveellisen ruoan ja hyvinvoinnin yhteyden toisiinsa palkitsemalla pelaajaa oikeista valinnoista. Atria hakee konseptille nyt toteuttajaa, ja valmis peli julkaistaan syksyllä 2014.

Syyskuussa käynnistyneessä Terve, peli! -suunnittelukilpailussa Atria haki parasta peli-ideaa uuteen lapsille suunnattuun oppimispeliin. Kolmivaiheinen suunnittelukilpailu huipentui yleisöäänestykseen, jossa suomalaiset saivat tammikuun aikana äänestää tuomariston valitsemasta finaalikaksikosta parasta peli-ideaa lapsille suunnattuun ravitsemuspeliin. Yleisöäänestyksen ja koko kilpailun voittajaksi selvisi Miikka Ketosen ja Veli-Matti Korhosen ideoima Ruokaryntäys-pelikonsepti.

Kajaanilaistiimin suunnittelema Ruokaryntäys on tasohyppelypeli, jossa pelaajan tavoitteena on kerätä terveellisiä ja ruokaympyrää noudattavia ruokia arjen eri tilanteissa. Oikeanlaiset valinnat kartuttavat pelaajan pistetiliä ja vaikuttavat suotuisasti pelin hahmon jaksamiseen – terveelliset valinnat tekevät hahmosta nopeamman ja auttavat jaksamaan pidempään.

"Toimivassa pelikonseptissa nivotaan pelillinen toiminta ja haaste tiiviisti pelin teemaan. Ruokaryntäys on tässä onnistunut, ja sen kautta ruokarytmi ja ateriavalinnat tulevat luontevalla tavalla peliä pelaavalle lapselle tutuiksi." kommentoi Tampereen Yliopiston pelitutkimuksen professori Frans Mäyrä pelisuunnittelukilpailun voittajakonseptia.

Vastuullisuutta
uudella tavalla

Suunnittelukilpailun myötä Atria haluaa kantaa kortensa kekoon suomalaisten lasten hyvinvoinnin ja terveiden elämäntapojen puolesta uudella ja innovatiivisella tavalla.

”Haluamme auttaa lapsia ja heidän vanhempiaan omaksumaan terveelliseen ruokavalioon liittyviä asioita hauskalla ja opettavaisella tavalla. Toivomme, että pelin oivallukset siirtyvät osaksi jokapäiväistä ruokailua ja näkyvät pieninä valintoina arjessa.” kertoo Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja.

Atria toteuttaa voittajakonseptin pohjalta 9-12-vuotialle lapsille suunnatun oppimispelin, joka julkaistaan syksyllä 2014. Pelin toteutuksen tueksi haetaan nyt sopivaa yhteistyökumppania.

Lisätiedot:
Hanne Kortesoja, viestintä- ja IR-päällikkö, Atria Suomi Oy
etunimi.sukunimi@atria.fi
puh. 0400 638 839