Tiedotteet

Atrian aurinkoenergiakilpailun voitto Aalto-yliopiston opiskelijoille

7.1.2019 10:00
Atrian aurinkoenergiakilpailun voitto Aalto-yliopiston opiskelijoille

Sähkötekniikan opiskelijat Taneli Leiskamo ja Teemu Manner Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta ovat voittaneet kutsukilpailun, jonka Atria ja Solarigo Systems Oy järjestivät energia-alan korkeakouluopiskelijoille 8.8.–30.11.2018. Kilpailun tavoitteena oli löytää ratkaisuja, joilla voidaan edistää aurinkosähkön käyttöä.

Voittajatyössä Energiayhteisöt aurinkosähköenergian mahdollistajana Suomessa on käsitelty laajasti aurinkosähkön nykytilaa ja kasvuun liittyviä haasteita Suomessa lainsäädännön, mittausteknologian, sähkömarkkinoiden, sähkön varastoinnin sekä aurinkosähköteknologian kannalta. Tuomaristo mainitsi perusteluissaan, kuinka kilpailutyö osoitti osallistujien laajaa perehtyneisyyttä aurinkosähkön tilanteeseen Suomessa. Työssä myös ehdotettiin konkreettisia keinoja, joilla aurinkosähkön hyödyntämistä voidaan lisätä Suomessa.

– Kilpailutyö on laaja, selkeästi dokumentoitu ja esitetyt asiat ovat kattavasti perusteltu. Samalla se on hyvä yleiskatsaus aurinkosähkön yleistymiseen liittyvistä haasteista. Merkittävämpänä uudistuksena aurinkosähkön yleistymisessä nähtiin erilaisten energiayhteisöjen muodostaminen. Kilpailutyön mukaisesti verkkoon kytketty energiayhteisö voisi olla rakenteellisesti kiinteistörajat ylittävä, kiinteistön sisäinen tai hajautettu energiayhteisö, sanoo johtaja Tapani Potka (Atria Suomi).

Voittajat saavat palkinnoksi matkan Saksan Münchenissä toukokuussa 2019 järjestettäville Intersolar Europe -aurinkovoimamessuille (messusivusto: https://www.intersolar.de/en/for-exhibitors/overview/quick-facts.html).

Puhtaalla energialla maailman puhtainta lihaa

 

Yhtenä osana liittyen Atrian tavoitteeseen uusiutuvan energian käyttöön on edistää uuden teknologian kehittämistä, mm. aurinkosähköä teollisessa käytössä. Atrian Nurmon tuotantolaitoksen alueella sijaitseva aurinkosähköpuisto on Suomen suurin teollisen mittaluokan aurinkosähköpuisto. Puistossa kehitetään ennakkoluulottomasti aurinkoenergian monipuolisia käyttömahdollisuuksia.

Lisätietoja:

  • Tapani Potka, johtaja, Atria Suomi Oy, puh. 040 579 4173
  • Jukka Muilu, partneri, Solarigo Systems Oy, puh. 050 553 8504

Lue lisää: atria.fi/atrianaurinko


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama 115-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli noin 1,44 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 500 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.

Lisätietoja:
Atria yrityksenä: www.atria.com
Kotikokkaajat: www.atria.fi
Atrialaiset blogikirjoitukset: www.atriablogi.fi

Avainsanat