Tiedotteet

Atria Perhetila -ketjuun kuuluva Ylisen kanatila avaa ikkunansa yleisölle

7.6.2019 14:04
Atria Perhetila -ketjuun kuuluva Ylisen kanatila avaa ikkunansa yleisölle

Atrian Perhetila -ketjuun kuuluvan Ylisen tilan kanojen elämää pääsee nyt seuraamaan ikkunoiden takaa Ylisen Kanala Showroomissa, Seinäjoella. Showroom on askel entistäkin avoimempaan ja vastuullisempaan lihantuotantoon.

Elina ja Aki Ylisen isännöimän kanatilan yhteyteen on tänä keväänä rakennettu erillinen Kanala Showroom, joka sijaitsee Keski-Nurmossa, Seinäjoella. Showroomista avautuu ikkunoiden takaa näkymä kanaosastoon, jossa on noin 15 000 lintua. Ylisen tilalla on harjoitettu broilerinkasvatusta lähes 50 vuotta, vuodesta 1971 lähtien. Aki ja Elina ovat isännöineet sukutilaa vuodesta 2004. Tilalla on kolme kasvattamoa, joihin mahtuu yhteensä 85 000 lintua. Atria Perhetiloilla linnut kasvatetaan täysin ilman antibiootteja.

- Naapurin isäntä, Honkalan Pentti rakensi possutilalleen Showroomin vuonna 2018, mikä on osoittautunut upeaksi tavaksi avata lihantuotantoa suurelle yleisölle. Tästä inspiroituneena mekin päätimme lähteä mukaan ja rakensimme yhden osaston yhteyteen Suomen ensimmäisen Kanala Showroomin, kertoo Aki Ylinen.

- Toivotamme kaikki vieraat ja vierailuryhmät tervetulleeksi katsomaan, miten meillä tuotetaan ruokaa. Atria on yhteistyökumppanimme ja sieltä olemmekin saaneet kannustusta hankkeeseen. 

Elina ja Aki Ylinen toivottavat kaikki vieraat ja vierailuryhmät tervetulleeksi katsomaan, miten heillä tuotetaan ruokaa.


Kotieläintiloille ei yleensä päästetä ulkopuolisia, sillä vieraat saattavat tuoda mukanaan erilaisia eläimille vaarallisia tauteja.

- Nyt kanojen elämää pääsee tarkkailemaan bioturvallisesti ikkunan takaa. Showroomin avulla olemme askeleen lähempänä tavoitettamme olla täysin avoin ja läpinäkyvä lihantuottaja, kertoo Atria Suomen siipikarjaliiketoiminnasta vastaava johtaja Matti Perälä.

Lisätietoja antavat:

Matti Perälä, Atria Suomen siipikarjaliiketoiminnasta vastaava johtaja, puh. 040 803 445.

Aki Ylinen, puh. 0400 569 987


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama yli 110-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli noin 1,44 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 460 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1991 lähtien.

Lisätietoja:
Atria yrityksenä: www.atria.com
Kotikokkaajat: www.atria.fi
Atrialaiset blogikirjoitukset: www.atriablogi.fi

Avainsanat