Tiedotteet

Atrian kuljetuksiin kolme HCT-rekkaa

3.7.2017 11:32
Atrian kuljetuksiin kolme HCT-rekkaa

Atrian kuljetuksia hoitava Tuoretie Oy tuo liikenteeseen kolme HCT-yhdistelmärekkaa. Uusiin jättirekkoihin mahtuu Atrian tuotteita 30 prosenttia enemmän kuin normaaleihin rekkoihin.

- Atria pyrkii määrätietoisesti vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia ja yksi kehittämiskohteemme on kuljetusten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. Uskomme, että uusien jättirekkojen myötä pystymme vähentämään päästöjä, kertoo Atrian toimitusketjun hallinnasta vastaava johtaja Tapani Potka.

Tuoretie Oy tuo kolme HCT-rekkaa (High Capacity Transport) liikenteeseen 1.7.2017 lähtien. Rekkojen käyttöönottoon liittyy Tuoretien ja Vaasan yliopiston käynnistämä tutkimus. Tutkimuksessa vertaillaan nykyisten moduuliyhdistelmien ja HCT-yhdistelmien eroja kustannusten muodostumisessa sekä päästöjä suhteessa kuljetettuun tavaramäärään. Kaluston erilaiset akselistoratkaisut ja niiden vaikutus ajettavuuteen on myös tutkimuskohteena.

Atria Suomi Oy:

johtaja Tapani Potka, puh 040 579 4173


Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Olemme asiakkaidemme, henkilöstömme ja omistajiemme arvostama yli 110-vuotias yritys. Yrityksemme uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen, tehokkaaseen toimintaan ja yhtenäiseen, kestävää menestystä arvostavaan toimintatapaan.

Päätuotteemme, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa kaikille sidosryhmillemme. Hyvä ruokamme on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli noin 1,35 miljardia euroa ja palveluksemme oli noin 4 315 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1994 lähtien.

Lisätietoja:
www.atria.fi
www.kokkaamo.fi
www.atriablogi.fi
www.atria.com

Avainsanat