Tiedotteet

Kuluttaja haluaa tietää joulukinkun alkuperän

12.12.2016 10:46
Kuluttaja haluaa tietää joulukinkun alkuperän

Kuluttaja haluaa tietää joulukinkun alkuperän

Suomalainen kinkku on säilyttänyt asemansa joulupöydän kunkkuna ja joulun tärkeimpänä ruokalajina. Atria Perhetilan joulukinkut ovat olleet tämän joulun myyntimenestys, sillä suomalainen kuluttaja arvostaa entistä enemmän joulukinkun jäljitettävyyttä tilalle saakka.

Tänä jouluna Atria toimittaa myyntiin vajaa 3 miljoonaa kiloa kinkkua. Atria on palkannut noin 70 kiireapulaista joulusesongiksi varmistamaan, että perheiden joulupöytiin saataisiin taatusti kotimainen Atrian joulukinkku.

Pakastettujen kinkkujen valmistus aloitetaan jo ajoissa, mutta tuoresuolattujen kinkkujen kysynnän kasvuun pystytään vastaamaan aikarajojen puitteissa. Tuoresuolattuja kinkkujen tuotanto aloitetaan itsenäisyyspäivän tienoilla ja niiden tekemistä jatketaan jouluviikolle saakka.

Atria Perhetilan joulukinkut myyntimenestys

Atria toi tilamerkityt joulukinkut myyntiin jo jouluna 2013. Atria Perhetilan joulukinkkujen jäljitettävyys on viety niin pitkälle, että ostaja näkee tuottajatilan nimen kinkun pakkauksesta. Atrian kinkut tuotetaan suomalaisilla perhetiloilla, joissa eläimiä kasvatetaan erittäin vastuullisesti.

"Atria Perhetilan joulukinkut ovat olleet tämän joulun menestys ja kysyntä on ylittänyt odotuksemme. Ensi vuonna pystymme vastaamaan jäljitettävien joulukinkkujen kysyntään entistä tehokkaammin Nurmon uuden sikaleikkaamon valmistumisen myötä. Olemme todella ylpeitä siitä, että suomalaiset arvostavat kotimaista lihaa", kertoo Atria Suomen varatoimitusjohtaja Jari Leija.

Lihatiedotuksen teettämän Joulukinkun ostoaikomukset 2016 -tutkimuksen mukaan seitsemään kotitalouteen kymmenestä aiotaan ostaa kinkku. Määrä ei ole muuttunut viime vuodesta. Kinkun ostavista talouksista 85 prosenttia ostaa kotimaisen kinkun. Ulkomainen kinkku hankitaan vain yhteen prosenttiin talouksista.*

Kinkunpaistopäivystys Atrian Facebookissa

Kinkunpaisto on jokajouluinen haaste kotikokkaajalle, mutta hätäapua saa nopeasti Atrian Facebookista jo vuosia jatkuneen perinteen tapaan. Atria Mestari Tomi Nevala päivystää Atrian Facebookissa jouluaatonaattona 23.12. klo 18-23 ja neuvoo kinkunpaistajia koko illan.

Lisätietoja:

*Lähde: Lihatiedotus. Joulukinkun ostoaikomukset 2016 -tutkimus.


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 1 340 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on keskimäärin 4 270 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa, Sahalahdella ja Jyväskylässä. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Lisätietoja:
www.atria.fi
www.kokkaamo.fi
www.atriablogi.fi
www.atria.com

Avainsanat