Tiedotteet

Atria Oyj Pörssitiedote - Atria ostaa luomuleivänpäällisiä valmistavan Aalbaek Specialiteterin Tanskassa

6.5.2015 11:24

Atria ostaa tanskalaisen leivänpäällisiä valmistavan Aalbaek Specialiteter A/S:n liiketoiminnan. Aalbaek on Tanskan suurin luomuleivänpäällisten valmistaja. Aalbaek Specialiteter on perustettu vuonna 1920 ja se on tänä päivänä yksi Euroopan suurimmista korkealaatuisten luomulihavalmisteiden valmistajista. Aalbaekin tuotevalikoimassa on erilaisia premium-luokan leivänpäällisiä, maksapasteijoita ja pekonia.

Luomulihavalmisteiden kysyntä Tanskassa on kasvanut tasaisesti usean vuoden ajan. Kauppa vahvistaa Atrian markkinajohtajuutta leivänpäällisissä Tanskassa. Kaupassa Atrialle siirtyy Aalbaekin tuotemerkit, liiketoiminta sopimuksineen sekä Farressa sijaitseva lihavalmistekauppa tuotantotiloineen. Aalbaekin tuotantolaitos Billundissa, joka tuhoutui tulipalossa tammikuussa 2015, ei kuulu kauppaan. Aalbaek-tuotteiden valmistus siirtyy Atria Tanskan tuotantolaitokseen Horsensiin.

Kaupan yhteydessä muutama Aalbaekin avainhenkilö siirtyy Atria Tanskan palvelukseen.

Atrian liikevaihdon ennakoidaan kasvavan yrityskaupan johdosta noin 10 miljoonaa euroa vuodessa. Yhtiö siirtyy Atrialle 11.5.2015 alkaen.

Lisätietoja antaa Atria Skandinavian toimitusjohtaja Tomas Back, puh. +46 10 4823100

ATRIA OYJ
Juha Gröhn
toimitusjohtaja


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2014 noin 1 426 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on lähes 5 000 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa, Sahalahdella ja Jyväskylässä. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä.

Lisätietoja:
www.atria.fi
www.kokkaamo.fi
www.atriablogi.fi
www.atriagroup.com.

Avainsanat