Tiedotteet

Atria Oyj:n pörssitiedote: Atria Suomi tehostaa naudan- ja sianlihantuotannon tuottavuutta Jyväskylän tehtaalla

24.4.2014 09:41

Atria tehostaa naudan- ja sianlihan hankintaa ja käsittelyä Jyväskylän tuotantolaitoksella kannattavuuden parantamiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi. Atrian ja Saarioinen Oy:n välisen yrityskaupan myötä syntyneet lihan hankinnan ja hallinnon toimintojen päällekkäisyydet poistetaan. Jyväskylän tuotantolaitos keskittyy jatkossa naudan ja sian teurastukseen sekä leikkuuseen. Samalla teurastus- ja leikkuutoimintoja tehostetaan merkittävästi.

Atrian arvion mukaan toimintojen uudelleenjärjestelyillä ja tuottavuuden parantamisella saavutetaan noin 5 miljoonan euron vuotuiset säästöt, jotka toteutuvat vuoden 2015 alusta lähtien. Tämä tarkoittaa 59 henkilötyövuoden vähentämistä.

Toimintojen järjestelysuunnitelmia koskevat yt-neuvottelut henkilöstön kanssa on saatu päätökseen. Kaikille Jyväskylän tuotantolaitokselta irtisanottaville työntekijöille tarjotaan mahdollisuus siirtyä Atrian muihin yksiköihin.

Lisätietoja antaa Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi, p. 040 8310342.

ATRIA OYJ
Juha Gröhn
toimitusjohtaja


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 1 344 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on lähes 5 000 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa ja Karkkilassa. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.atria.fi ja www.atriagroup.com.

Avainsanat