Tiedotteet

Atria Oyj Pörssitiedote: Atria alentaa liikevoittoennustettaan

14.4.2014 15:12

Sianlihan ylitarjonta ja kiristynyt kilpailu ovat laskeneet myyntihintoja sekä Suomessa että koko EU:n alueella. Tämän johdosta Atria Suomen tuloskehitys ei ole ollut ennakoidun mukaista alkuvuoden aikana.

Venäjän EU-maille asettama sianlihan tuontikielto ja ruplan kurssin heikkeneminen ovat nostaneet liharaaka-aineen hintaa Venäjällä vuoden alusta keskimäärin noin 30 prosenttia. Atria Venäjä ei ole onnistunut viemään kohonneita raaka-ainekustannuksia täysimääräisesti myyntihintoihin.

Näiden syiden johdosta Atria alentaa koko vuoden liikevoittoennustettaan.

Yhtiö arvioi koko vuoden 2014 liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä olevan edellisvuoden 37,0 miljoonan euron liikevoittoa selvästi pienempi. Vuoden 2014 liikevaihdon arvioidaan kasvavan.

Atria on aiemmin julkaissut vuoden 2014 liikevoittoennusteen, jonka mukaan konsernin liikevoiton vuonna 2014 ennustettiin olevan suurempi kuin 37,0 miljoonaa euroa. Vuoden 2014 liikevaihdon arvioitiin kasvavan.

Atria julkistaa ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksensa 6.5.2014, klo 8.00.

Lisätietoja antaa Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn, p. 0400 684 224.


ATRIA OYJ
Juha Gröhn
toimitusjohtaja


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 1 344 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on lähes 5 000 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa ja Karkkilassa. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.atria.fi ja www.atriagroup.com.

Avainsanat