Tiedotteet

Best-In haukkaa palan raakaravintoa

25.11.2013 12:53
Best-In haukkaa palan raakaravintoa

Atria Oyj:n omistama koiran- ja kissanruokaa valmistava Best-In Oy laajentaa tuotevalikoimaansa tuoreruokatuotteista raakapakasteisiin (BARF). Best-In panostaa tuotannon kehittämiseen ja rakentaa pakastustunnelin sekä pakkasvaraston uusille raakapakastetuotteille.

Raakaruokinta eli barffaus (BARF bones and raw food) on ruokavalio, jossa kaikki tarjottava ravinto on kypsentämätöntä, mahdollisimman vähän prosessoitu tai kullekin eläinlajityypille ominaista ravintoa, jota ne luonnossakin söisivät. Barffaus tarkoitta paluuta luonnonmukaiseen ruokintatapaan. BARF-ruokavaliossa käytetään pääasiassa lihaisia luita, lihaa ja jauhettuja lihaisia luita sekä jonkin verran kasviksia ja sisäelimiä.

BARF-ruokintamenetelmä on alunperin lähtöisin Australiasta, josta se on levinnyt länsimaihin, ja joissa se kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Moni lemmikkieläimen omistaja on saanut BARF-ruokavaliosta apua esimerkiksi lemmikkieläimen allergiakierteeseen, korvaongelmiin ja jopa käytöshäiriöihin.

Best-In tavoittelee investoinnilla kasvavaa tuotantovolyymiä ja merkittävää markkinaosuutta. Tuoreruokatuoteryhmässä ja kotimaisissa, luonnollisissa makupaloissa Best-In Oy on jo markkinajohtaja. Kaikki Best-In Oy:n tuotteet ovat 100-prosenttisesti säilöntä- ja lisäaineettomia ja liharaaka-aine, kasvikset ja vilja ovat kotimaisia. Laadukkaat ja turvalliset tuotteet syntyvät raaka-aineista, jotka ovat elintarvikelaatua.

Best-In aloittaa kahden uuden linjan rakentamisen tehtaalleen Kuopioon vielä tänä vuonna. Tavoitteena on, että tuotantolinjat ovat käynnissä keväällä 2014.

Lisätietoja:

Best-In Oy:n toimitusjohtaja Kalle Hakala,

puh. 040 6863 279Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 1 344 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on lähes 5 000 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa ja Karkkilassa. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.atria.fi ja www.atriagroup.com.

Avainsanat