Tiedotteet

Avoimet ovet Atriasika-tilalla Vihdissä

3.10.2013 11:59
Avoimet ovet Atriasika-tilalla Vihdissä

Atria haluaa näyttää kuluttajille, mitä sianlihantuotanto Suomessa oikeasti on. Ollikkalan sikatila Vihdissä avaa ovensa kuluttajille keskiviikkona 16.10. Avoimien ovien vierailijat pääsevät tutustumaan sikatilan arkeen ja suomalaiseen lihantuotantoon.

Suomalaisia kuluttajia kiinnostavat ruuan alkuperä, eläinten hyvinvointi ja vastuullisuusasiat. Atria haluaa vastata kuluttajien tiedontarpeeseen toimimalla läpinäkyvästi kaikilla tuotantoketjun tasoilla.

Kotimaista Atria-lihaa

Atria-tuotemerkillä myytävä liha on aina alkuperältään suomalaista. Sianlihan alkutuotannosta vastaavan AtriaSika-ketjun kaikki tilat ovat Atrian sopimustuottajia ja sitoutuneet vastuulliseen tuotantotapaan.

Atria hankkii yli 40 prosenttia suomalaisesta sianlihasta, mikä tarkoittaa noin miljoonaa sikaa ja 81 miljoonaa kiloa sianlihaa vuodessa. Pääosa sianlihasta menee erilaisiin lihajalosteisiin, eli makkaroihin ja leikkeleisiin. Karjalanpaisti, jauheliha ja joulukinkku ovat myös tärkeitä sianlihatuotteita.

Jäljitettävää kinkkua jouluksi

Atria on ensimmäisenä lihatalona tuonut tilakohtaisen jäljitettävyyden broilerin-, naudan- ja sianlihatuotteisiin. Tuottajatieto kerrotaan nyt myös Atrian sianlihatuotteissa. Jouluksi Atria tuo markkinoille joulukinkkuja, joihin on merkitty tila, jolla liha on kasvatettu.

Terveitä ja hyvinvoivia eläimiä

Eläinten terveys ja hyvä tuotos perustuvat ensisijaisesti tuottajien ammattitaitoon, eläinten hyvään hoitoon, suunniteltuun ruokintaan ja olosuhdehallintaan. Tarjoamalla neuvontaa sopimustuottajille Atria osallistuu tiloilla yhdessä tuottajan kanssa eläinten hyvinvoinnin seurantaan ja kehittämiseen.

– Asioiden hyvin sekä oikein tekeminen on suomalaisuutta parhaimmillaan. Atria ja suomalainen sikaelinkeino ovat sikojen terveydenhuollon ja hyvinvoinnin saralla maailmanmittakaavassakin eturivin toimijoita. Terveet ja hyvinvoivat eläimet ovat tehokkaan, taloudellisen ja turvallisen kotimaisen elintarviketuotannon perusta, AtriaSika-laatupäällikkö, eläinlääkäri Taneli Tirkkonen sanoo.

Avoimet ovet Ollikkalan tilalla

Vihtiläinen Ollikkalan sikatila avaa ovensa kuluttajille keskiviikkona 16.10. Avoimien ovien vierailijat pääsevät tutustumaan sikatilan arkeen ja suomalaiseen lihantuotantoon. Ollikkalan tila on emakkorenkaan keskusyksikkö, jossa emakot tiineytetään. Tilalla on 240 emakkoa ja 140 lihasikaa. Tilalle on järjestetty ilmainen bussikuljetus Helsingin keskustasta.

Lue lisää Sikalan avointen ovien päivästä sekä ilmoittautumisohjeista osoitteesta: www.atriasika.fi. Ilmoittautuminen päättyy 11.10.2013.

Lisätietoja antaa:

Taneli Tirkkonen, AtriaSika-laatupäällikkö,
puh. 040 744 2696


Atria Suomi on osa kasvavaa ja kansainvälistä elintarvikealan yritystä Atria Oyj:tä. Atria on yksi johtavista ruoka-alan yrityksistä Pohjoismaissa,Venäjällä ja Baltian alueella. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2012 noin 1 344 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on lähes 5 000 henkilöä. Atria Suomen tuotantolaitokset sijaitsevat Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa ja Karkkilassa. Atrian juuret ulottuvat vuoteen 1903,jolloin perustettiin sen vanhin omistajaosuuskunta. Atria Oyj:n osakkeet listataan Nasdaq OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.atria.fi ja www.atriagroup.com.

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok