Puikoilla syöminen: näin sen teet

Puikoilla syöminen: näin sen teet

ARTIKKELI LISÄTTY 31.5.2018

Monelle suomalaiselle puikoilla syöminen tuottaa päänvaivaa. Aikuisiällä puikkojen käytön opettelu ei olekaan aivan yksinkertaista, vaan vaatii harjoittelua.

Nykyisin kuitenkin vaikkapa kutsuilla isäntäväki saattaa tarjota ruoan kera syömäpuikkoja, jolloin on kiusallista pyytää käyttöön haarukkaa ja veistä. Jos välineet jo istuvatkin käteen, harvalla meistä on syvempää tuntemusta kiinalaisesta ruokakulttuurista.

Puikoilla syömistä voidaan arastella sen takia, että ei olla varmoja, miten niitä saakaan käyttää. Jossain mielen perukoilla pyörii muistikuva siitä, että puikkoja ei saa laittaa kulhoon pystyyn. Mutta mitä muuta pitää muistaa?

Syömäpuikkoja on käytetty vähintään viimeiset 3000 vuotta, mahdollisesti jopa 5000 vuoden ajan, joten on luonnollista, että niiden ympärille on kehittynyt oma tapakulttuurinsa.

Säännöt eivät kuitenkaan ole kovin monimutkaiset, joten puikot rohkeasti käteen vaan!

Video

Lue myös: 

Puhdasta, suomalaista sianlihaa Kiinaan

Kiinalaisten makujen neljä ilmansuuntaa: Su-keittiö

Osallistu keskusteluun

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok