Jalkapalloperheen liha-kasvispata

Jalkapalloperheen liha-kasvispata

ARTIKKELI LISÄTTY 18.1.2018

Niinistön perheessä pidetään huolta monipuolisesta ruokavaliosta, vaikka arki onkin usein kiireen värittämää. Se onnistuu pitämällä aikatauluista kiinni ja tekemällä ruoat pitkälti ennalta. Lue lisää siitä, miten arki jalkapalloharrastajien perheessä sujuu. 

Tämä helppo ja maukas viikonloppuruoka on mukava valmistella koko perheen voimin ja jättää uuniin hautumaan vaikka harkkojen ajaksi. Kolmen tunnin päästä muheva pata on parhaimmillaan. 

Liha-kasvispata

(6 annosta)

700–800 g karjalanpaistilihaa (porsaan lapaa ja naudan etuselkää)
2 sipulia
150 g porkkanaa
150 g lanttua
100 g palsternakkaa
100 g selleriä
150 g punaista paprikaa
200 g herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 tl suolaa
15–20 maustepippuria
2–3 laakerinlehteä
2–3 oksaa rosmariinia (1–2 tl kuivattua)
(1 punainen chili, tulisuus maun mukaan)

Ota liha lämpenemään noin tuntia ennen valmistusta. Kuori ja lohko, juurekset ja sipuli. Puhdista ja pilko sienet ja paprika.

Paista lihapaloihin kaunis pinta öljyssä pannulla tai padassa. Siirrä ne suurehkoon uunivuokaan juuresten, veden ja mausteiden kanssa ja lisää halutessasi chili. Tai lisää ainekset pataan.

Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa tai hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia.

Valele aineksia välillä liemellä ja lisää paprika ja sienet noin 2 tunnin kypsennyksen jälkeen. Peitä loppuvaiheessa vuoka tai pata kannella.

Tarkista lihan kypsyys ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai ohrasuurimoiden kanssa.

(Laatikko: www.laatikkokauppa.fi, pyyhe: www.lina.fi

Lue myös

Kana ja olutkastike ne yhteen sopii

Osallistu keskusteluun