Possua kiinalaisittain
2 kg viljaporsaan luutonta kylkeä
50 g Hoi Sin kastiketta (esim. Spice Up!)
150 g Szechuan kastiketta (esim. Spice Up!)
30 g siirappia
Nahkarouhe:
1 dl rapeaa rouhittua possun nahkaa
1 dl juureslastuja
2 tl hienonnettua persiljaa
½ tl hienonnettua rosmariinia
½ tl hienonnettua timjamia
n. 1 tl tyrnijauhetta
1 tl sormisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Karamellikastike:
3 dl soijaa
3 dl valkoviinietikkaa
3 dl fariinisokeria
2 tähtianista
1 laakerinlehti
3 valkosipulinkynttä
2 tl tyrnijauhetta
Keitto:
1 L possu- tai kanalientä
2 rkl ankanrasvaa tai voita
1 rosmariinin oksa
1, 5rkl seesaminsiemenöljyä
½ dl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl siirappia
savuaromia maun mukaan
Näin se hoituu
Kuivaa lihan pinta. Sekoita kastikkeet keskenään ja hiero se kyljen lihapuolelle, jätä nahka puhtaaksi. Paahda kylkiä 120 (kiertoilmalla) tai 140 (perusuuni) asteessa noin 6 tuntia. Jos nahka uhkaa palaa, peitä noin puolessa välissä paistoa lihat foliolla. Kun kylki on mureaa ja kypsää, poista nahka ja jatka sen kuivaamista uunissa noin tunti, tai kunnes se on rapea ja keksimäinen. Siirrä kyljet puhtaaseen vuokaan leivinpaperille. Laita toinen leivinpaperi myös lihan päälle ja nosta toinen vuoka kylkien päälle. Anna jäähtyä kylmässä pienen painon alla yön yli. Voit käyttää painona esimerkiksi täysiä maitotölkkejä. Leikkaa jäähtynyt kylki annospaloiksi ja kuumenna karamellikastikkeessa.
Sekoita rouheen ainekset keskenään, säilytä huoneenlämmössä. Yhdistä karamellikastikkeen aineet kattilassa ja keitä, kunnes kastike on saanut kevyen siirappimaisen rakenteen. Siivilöi ja varastoi. Kiehauta liemi ja mausta lopuilla raaka-aineilla. Tarkista maku.