Vastuullisuus on arkisia tekoja

Vastuullisuus on arkisia tekoja

ARTIKKELI LISÄTTY 24.3.2015

Atrian yli 110-vuotinen taival, joka edelleen jatkuu, on osoitus vastuullisuudesta. Vuosisata sitten ei todennäköisesti olla edes pohdittu vastuullisen toiminnan periaatteita kuten nyt, mutta silti on toimittu vastuullisesti ja rakennettu toimintaa kestävälle perustalle.

Atrian on suurena ruokatoimijana tunnistettava ja myös tunnustettava oma vastuunsa. Meidän on tarjottava ihmisille turvallista ja hyvää ruokaa, jota he voivat ilolla syödä. Hyvä ruoka, parempi mieli. Aiheesta lisää voi lukea tänään julkaistusta Atrian yritysvastuuraportista 2014.

Ruoan tuotantoon ja valmistamiseen tarvitaan aina luonnonvaroja. Ne varat jotka tarvitaan, on käytettävä mahdollisimman huolellisesti hyödyksi.

Sama hyödyntämisen periaate koskee ihmisten tekemää työtä ruokaketjun kaikissa osissa. Hyvä työn tuottavuus on vastuullisuutta. Olemme viime aikoina tehneet runsaasti työtä tuottavuuden parantamiseksi ja tuotteiden valmistamisessa muodostuvan hävikin pienentämiseksi. Esimerkiksi arvokasta liharaaka-ainetta ei saa haaskata teollisissa prosesseissa. Olemme saaneet tällä tekemisellä hyviä tuloksia niin talouden, ympäristön kuin myös tuotelaadun näkökulmasta. Näissä kehityshankkeissa kukaan ei ole häviäjän puolella.

 

Meille atrialaisille tärkeää on toimeksi laittaminen. Vastuullisuus on arkista tekemistä tiukassa liitoksessa jokaiseen operaation, olipa kyse annostelulaitteen tarkkuuden säädöstä tai asiakassuhteen strategisesta kehittämisestä. Meillä on vastuullisuuden alueella kehittämisen mahdollisuuksia erityisesti uudistuvan ja kehittyvän teknologian hyödyntämisen avulla. Nämä mahdollisuudet olemme hyödyntäneet ja tulemme hyödyntämään myös jatkossa.

Ihmisten kiinnostus ruoan ja ruoan raaka-aineiden alkuperään on kasvussa. Osittain syynä on ruokaturvallisuuden ja kestävän tuotantotavan merkityksen korostuminen, mutta kyseessä on myös kansantalouden tulevaisuuden rakentaminen arkisten ostopäätösten avulla.