Traineen jälkipuhe

Traineen jälkipuhe

ARTIKKELI LISÄTTY 4.2.2019

Näin aurinkoisen pakkaspäivän aikana on hyvä miettiä matkaa parin viimeisen vuoden aikana ja sitä, mikä on muuttunut.

Ensimmäisenä nousee mieleeni laatu ja kotimaisuus. Jo ennen Atrialle pääsyä korostin ostopäätöksissäni laatua ja kotimaisuutta. Kuitenkin tuohon aikaan laatu ja kotimaisuus olivat käsitteitä ilman suurempaa merkitystä minulle. Laatu näytteli pelkistettyä roolia pihvin mehukkuuden muodossa ja kotimaisuus ainoastaan leimaa sekä merkintää pakkauksessa. Jälkeenpäin mietittynä suhteellisen kapea katseinen ajattelutapa kahdesta suuren kuvan tukipalkista. 

Meille kaikille atrialaisille ”Tuotamme laatua”-lausahdus on tuttu. Tähän sain tutustua jo ensimmäisistä päivistä alkaen ja käytännön merkityksiä pääsin omaksumaan harjoittelujaksoilla tuotannossa. Näillä jaksoilla laatu ja laadukkuus saivat syvemmän merkityksen: laadun tulee näkyä läpi koko prosessin aina alkutuotannosta kuluttajalle. Tämän laadun tulee kulminoitua Atrian tuotteiden maussa, ulkonäössä ja etenkin loppukäyttäjän tyytyväisyydessä. Eihän Atrian erästä tunnettua slogania turhaan käytetä. 

Kulunut aika Atrian palveluksessa on opettanut, että kotimaisuus herättää tunteita. Miten kotimaisuus on näkynyt minulle, muuten kuin merkintänä pakkauksessa? 

Kun ostan kaupasta Atrian kanaa, possua tai nautaa – tiedän, että jokainen meidän pellolta pöytään -ketjussa on antanut koko osaamisensa tämän tietyn tuotteen tekemiseksi. AtriaTuottajista siihen henkilöön, joka asettelee paketin hyllystä asiakkaan valittavaksi. Tiedän, että jokainen eläin on kasvatettu kotimaisuuden korkeita vaatimuksia noudattaen. Me kuitenkin tuotamme maailman puhtainta lihaa maailman tärkeimmille ihmisille. Tämän lauseen takana seison ylpeästi nöyränä. 

Kun ostan kaupasta Atrian kanaa, possua tai nautaa – tiedän, että jokainen meidän pellolta pöytään -ketjussa on antanut koko osaamisensa tämän tietyn tuotteen tekemiseksi.

Atrialaisuuden sisintä ei voi kirjoittaa tahi täysin kertoa, ellei sitä ole kokenut itse.  Kuten eräs vanhempi tieteenharjoittaja tokaisi: ”Jyri on meidän kerhon kavereita.” Tämän lausahduksen jälkeen aloin oikeasti ymmärtämään, mitä atrialaisuus tarkoittaa. Atrialaisuus edustaa etenkin laadukkuutta ja kotimaisuutta.