Lihan alkuperä – oikeus ja velvollisuus kertoa

Lihan alkuperä – oikeus ja velvollisuus kertoa

ARTIKKELI LISÄTTY 31.8.2017

Kuluttajien tiedonnälkää ruokitaan syyskuusta alkaen entistäkin paremmin. Suomessa astuu voimaan asetus, jonka mukaan jokaiseen Suomessa valmistettuun kuluttajapakkaukseen on merkittävä aina lihan alkuperämaa. Yksinkertaista, mutta nyt vasta totta.

Moni alan toimija on tämän avaintiedon tarjonnut jo tähänkin asti, mutta kaikkien on se ’lain ja asetuksen’ mukaan tehtävä nyt, kun siirtymäaika tämän asetuksen piiriin päättyy.

Uudistus lähtee puhtaasti kuluttajien parhaasta. Kuluttajalla on halu ja oikeus tietää, mistä heidän syömänsä ruoka ja sen raaka-aineet tulevat. Meillä elintarviketeollisuudessa on halu ja oikeus tehdä ruokaa ja velvollisuus kertoa, mistä se on lähtöisin.

Meillä elintarviketeollisuudessa on halu ja oikeus tehdä ruokaa ja velvollisuus kertoa, mistä se on lähtöisin.

Tervehdimme Atrialla tätä kehitystä ilolla. Kaikki Atria-brändin alla myytävä liha on aina suomalaista ja kotimaisuus on tuotu ja tuodaan jatkossakin vähintään yhtä vahvasti esille. Haluamme olla maailman vastuullisin lihatalo, ja teemme töitä sekä myös merkittäviä investointeja sen kehittämiseksi jatkuvasti.

Alkuperämaan lisäksi Atrian Perhetilan tuotteiden pakkauksissa kerrotaan jopa tilan nimi, jolta liha on lähtöisin. Eikä tarina ei lopu tähän.

Nyt syksyllä Atria lanseeraa Perhetilan antibioottivapaat kanatuotteet. Atrialaisen kanan hyvinvoinnista huolehditaan niin hyvin, ettei sille tarvitse antaa antibiootteja lainkaan. Tämä tieto tullaan nyt kertomaan kuluttajille merkitsemällä se myös pakkauksiin Antibioottivapaa-merkillä. Näille eläimille ei ole siis annettu antibiootteja koko niiden kasvatusaikana. Tämä ei ole suinkaan itsestäänselvyys, etenkään kansainvälisesti vertailtuna.

Suomalainen liha on turvallista ja maailman puhtainta, ja kuten suomalaisen lihan tarina osoittaa, siitä meillä on koko ajan enemmän ja enemmän kerrottavaa. Ja tämä tarina on täyttä totta.

Tutustu pakkausmerkintöihimme uutuustuotteidemme esittelyssä!