Kutsuttuna juhliin

Kutsuttuna juhliin

ARTIKKELI LIS√ĄTTY 23.7.2018

Otan juhlapuvun kaapista, harjaan hiukset siistiksi ja sipaisen hieman punaa huuliin. Lahja mukaan päivänsankarille. Katse vielä kerran peiliin ja kaikki on kunnossa. Nyt olen valmiina lähtemään juhliin.

Kevät ja kesä tuo koteihin juhlahumua. Koulun loppuminen, ylioppilaiden sekä ammattiin valmistuneiden juhlat. Kesän edetessä vietetään perheissä niin rippijuhlia kuin häitä.  On ihanaa on viettää kesällä syntymäpäiviä esimerkiksi puutarhajuhlien merkeissä.  

Oli kyse mistä juhlasta tahansa, juhlien järjestäjälle valmistautuminen on alkanut jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Jos jätetään huomioimatta ne pakolliset keittiö- tai koko kodin kattavat pintaremontit, niin yksi asia joka aiheuttaa pohdintaa ja suunnittelua, on juhlien tarjoilu. Mitä tarjotaan ja miten? Tehdäänkö kaikki itse vai ostetaanko kokonaisuus pitopalvelulta? 

Viime vuosina on perheessäni ja ystäväpiirissämme ollut paljon erilaisia juhlia. Juhlien tarjoiluista olemme käyneet ystävien kanssa useita keskusteluja. Yhteistä kaikille on ollut se, että tarjoilu koetaan yhä tärkeäksi osaksi juhlaa. Tarjottaviin ruokiin halutaan panostaa ja niitä mietitään yhdessä juhlan sankarin kanssa. Halutaan, että juhlat onnistuvat täydellisesti myös tarjoilujen suhteen. Ruoka kruunaa edelleen juhlan.  

Ruoka kruunaa edelleen juhlan.  

Tämän päivän juhlissa korostuvat erilaiset teemat esimerkiksi juhlan sankarin harrastus voi näkyä niin ruokalajien valinnoissa kuin pukeutumiskoodissa. Yhä useammalle itse ruoka on tänä päivänä myös harrastus. Tämä voi välittyä juhlijoille esimerkiksi eettisten asioiden huomioon ottamisena kaikissa ruokavalinnoissa. Tarjoiluissa voi olla teemana jokin tietty raaka-aine tai valmistustapa. Ruokatrendejä seurataan tarkasti ja niiden halutaan näkyvän juhlatarjoilussa. Erilaisia reseptejä testataan ja makuihin panostetaan. Yhteensopivuus kokonaisuuden kanssa on tärkeää. 

Oli juhlan aiheena mikä tahansa, ovat ne juhlan järjestäjille ainutlaatuiset. Nautitaan niistä niin järjestäjinä kuin kutsuttuna vieraana. Oikein herkullisia juhlia kaikille!