Kesätyöntekijöiden rekrytointi on mukava prosessi

Kesätyöntekijöiden rekrytointi on mukava prosessi

ARTIKKELI LISÄTTY 2.6.2014

Atrian ”kesä” rekrytoinnissa alkaa jo joulukuulla, kun avaamme ensimmäiset sesonkityöpaikat haettavaksi Nurmoon. Joka kerta jännittää, miten paljon hakemuksia saamme.

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia aivan ennätyksellisestä keväästä. Saimme valtakunnallisesti lähes 4 200 kesätyöhakemusta! Näistä hakemuksista Nurmon – missä sijaitsee Atrian suurin tuotantolaitos – osuus oli huikeat 2 300 hakemusta. Kesätyöntekijöiltä olemme saaneet myös erittäin positiivista palautetta Atriasta työnantajana. Tämä tieto on varmaan kiirinyt eteenpäin ja kiitoksen saamme korjata hakemusten määrän kasvamisena. Olemme myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Suuresta hakijamäärästä huolimatta Atrian sesonkityöntekijöiden rekrytointiprosessi on varmasti monelle vielä entuudestaan tuntematon, joten haluan hieman raottaa verhoa arkeemme. Tietoja Atriasta työnantajana löydät myös nettisivuiltamme.

Avaamme sesonkityöntekijöiden haun joka vuosi nettisivujen kautta ja tiedotamme hausta muun muassa lehdissä, TE-toimistossa, Facebookissa, Twitterissä, oppilaitosten ilmoitustauluilla ja messuilla.

Nurmossa on useita eri osastoja, jotka kaikki kilpailevat hakijoista keskenään – ja kuten sanotaan, nopeat syövät hitaat. Osa osastoista aloittaa rekrytointiurakan heti tammikuulla ja osa vasta kevään kuluessa.

Atrialla on lähes 40 rekrytoivaa esimiestä, jotka käyvät hakemuksia läpi ja päättävät, ketkä kutsutaan haastatteluun. Hymyillen vastaan pitkin kevättä hakijoiden kyselyihin (”missä vaiheessa prosessi menee?”), sillä valintoja teemme aina toukokuun loppuun saakka. Hakemusten selaaminen aloitetaan pääsääntöisesti jo aikaisemmin Atrialla työskennelleistä hakijoista ja sen jälkeen tuumataan, paljonko haastatellaan uusia hakijoita.

Hakemuksia läpikäytäessä valintaan vaikuttaa aika paljon se, milloin hakija pystyy työskentelemään . Tärkeitä kriteerejä ovat myös opinnot elintarvikealalla ja aikaisemmat työkokemukset. Haastattelussa testataan hakijan motivaatiota ja joustavuutta. Kesätyöntekijät ovat Atrialle erittäin tärkeitä, ja heiltä toivotaan joustavuutta, jotta pystymme toimittamaan asiakkaillemme tuotteet vuoden tärkeimpään sesonkiin.

Usein herää kysymys, pääseekö Atrialle suhteilla töihin. Kerron perehdytystilaisuuksissa uusille atrialaisille, että vastaus on kyllä ja nyt alkaa heidän suhteensa rakentaminen yritykseen. Tuota suhdetta tulee hoitaa hyvin, sillä se on se avain, millä Atrialle pääsee töihin myös uudelleen.

Tervetuloa kesä ja uudet kesätyöntekijät!