Jäljitettävyys paljastaa hyvässä huomassa kasvaneen broilerin

Jäljitettävyys paljastaa hyvässä huomassa kasvaneen broilerin

ARTIKKELI LISÄTTY 25.6.2014

Vieläkin sykähdyttää nähdä oma nimi pakkauksessa, vaikka se on seisonut Atrian Perhetilan broilereiden paketeissa jo parin vuoden ajan. Siinä ne nyt lepäävät: omalla hellällä hoivalla ja huolella Raamatussa kasvatetut broilerit siistissä rivissä, kuluttajan kättä odottaen.

Joka kerta, kun broilerit lähtevät tilaltani löydän myös itseni parin päivän päästä etsivin katsein bongaamassa omia tuotteitani kaupan tiskiltä.

Olen aina ollut ylpeä työstäni: broilerituottaja, 36 vee, Lapuan Hellanmaasta Raamatunkylästä. Oman nimen laittaminen tuotteisiin on kuin omalla nimellä kirjoittaisi yleisönosastolla – on pystyttävä seisomaan omien sanojensa ja tässä tapauksessa tuotteidensa takana.

Jäljitettävyys palvelee kuluttajaa antamalla heille sitä kauan kaivattua tietoa tuotteiden alkuperästä. Se toivon mukaan vahvistaa ostopäätöstä ja antaa tietoutta siitä kuinka ja kuka on eläimet kasvattanut. Tuottajalle jäljitettävyyden herättämä kiinnostus tuotteen alkuperää kohtaan – ja sitä kautta saatu kiitos avoimuudesta – tuntuu kieltämättä hyvältä.

Kotieläintalouden ja varsinkaan broilerituotannon ei tarvitse olla mitään salatiedettä. Siitä voidaan ja pitääkin puhua. Itse omalla tilallani pyrin tekemään asiat niin hyvin kuin mahdollista: ammattitaidolla ja täydestä sydämestä.

On oltava niin varma omien eläimiensä hyvinvoinnista, että voi paikallisessa marketissa auttaa rouvashenkilöä ostopäätöksen teossa neuvomalla häntä luottamaan oman tilani tuotteisiin.