Hyvän ruoan salaisuuksia raottamassa

Hyvän ruoan salaisuuksia raottamassa

ARTIKKELI LISÄTTY 4.11.2015

Miten oppia laittamaan hyvää ruokaa? Mikä on hyvää ruokaa? Makuja on monia. Muistan lapsuudestani keittiön kaapista keittokirjat. Samoin mummon kirjahyllystä. Yhden nimi oli ”Kotiruoka”, opus lienee vuosikymmenten takainen klassikko. Sitä en vain muista, että käyttikö niitä keittokirjoja koskaan kukaan…?

Muistikuvissani niin mummo kuin äitikin tuntuivat osaavan kaikki reseptit ulkoa. Niin tietysti – itsestään selvää? Äiti kai opetti tytärtään. Ajan parhaat ruokamuistoni ovat kaikki jauheliharuokia. Ykkösenä listalla komeilee edelleen mummon lihapullat! Monet 80-luvun ruokasuosikit ovat pitäneet noin yleiselläkin tasolla suosionsa näihin päiviin.

Paljon on kuitenkin muuttunut. Kasarisuosikeiden ja kotimaisten klassikkojen lisäksi suomalaiseen ruokahetken valintalistalle on kiivennyt valtava makujen kirjo maailman keittiöistä. Ideoista ja inspiraatiosta ei ole pulaa. Digitalisaatio on muuttanut arkea ja tiedonhakua. Keittokirjat ovat saaneet uusia haastajia sähköisen median tarjoamasta. Lukuisat ruokablogit tarjoavat upeita ideoita.

”Omaa identiteettiä ja arvoja halutaan nyt tuoda esiin myös ruoan kautta. ”

Ruoasta keskustellaan hyvin paljon. Terveellisyys, vastuullisuus, ruokavaliot, hinta… esimerkkejä kiivaista keskustelunaiheista. Suhde ruokaan ja ruoanlaittoon on monimuotoinen.

Uudistimme äskettäin atria.fi-verkkopalvelun kotikokkaajille. Uudistuksen yhteydessä mietimme tarkasti ja kohderyhmäämme kuunnellen, miten voimme tuottaa lisäarvoa suomalaiseen ruoanvalmistukseen.

”Ydin on onnistumisessa.”

Liharuoan laitto koetaan osin edelleen haastavaksi. Mitä tästä valmistaisin? Osaankohan?

Reseptiikka ja lihankäsittelyvinkit videoiden ja opastavien kuvasarjojen muodossa ovatkin verkkopalvelussamme suuressa roolissa. Lupaamme verkkopalvelun sisällön tarjoavan ”onnistuneita liharuokia suomalaisesta lihasta”. Ratkaisujemme kautta pyrimme palvelemaan niin kokenutta kotikokkaajaa kuin innostunutta aloittelijaakin. Lihan suomalainen alkuperä on aina ollut kunnia-asiamme. Sivustolla pääset tutustumaan myös Atria Perhetiloihin ja Perhetilallisiin. Käy kurkistamassa ja lähetä vaikka terveisiä palauteosion kautta.