Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2015!

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2015!

ARTIKKELI LISÄTTY 19.12.2014

Ihmisellä on taipumusta synkkyyteen sekä ongelmien tunnistamiseen ja tonkimiseen. Usein ryhmätilanteissa tämä korostuu – kokoonnutaan synkistelemään kulmat rutussa ja joskus jopa arvioimaan toisia ihmisiä ei-niin-positiivisesti.

Kuinka paljon helpompaa ja hauskempaa elämä onkaan, jos siihen suhtautuu myönteisesti, tulevaisuuteen luottaen. Joulun tienoon erityisesti pitäisi olla positiivisuuden ja myönteisen tulevaisuuden aikaa. Millainen joulu – plussaa vai miinusta – siihen voimme vaikuttaa omakohtaisesti omalla katsantokannallamme. Positiivisesti on mukavampaa, niin läheisillä kuin myös itsellä.

Atriaa ja atrialaisia on taas tarvittu ja meille myös annettu mahdollisuus joulun tekemiseen. Jouluvastuu on taas kerran hoidettu hyvin. Hyvää ruokaa ja parempaa mieltä on tehty tonnikaupalla. Kiitos tästä kaikille, koko ruokaketjun atrialaisille!

Meillä kotona perheelle, sukulaisille ja muutamille ystäville on muodostunut jouluperinteeksi kinkun keittäminen saunapadassa. Toiminta alkaa lauantaina 20.12. viimeistään klo 8.15. Keittoastiana käytämme jo käytöstä poistettua saunan pataa, joka kelkotaan takapihalle ja sitten ryhdytään keittelemään.

Todellisuudessa lihaa ei saa keittää, vaan veden lämpötila pitää olla 80–85 astetta. Jos keität, saat lihahyytelöä. Tämä vinkiksi, jos joku innostuu testailemaan. Operaatio vie noin 7–8 tuntia, eli aamulla pitää aloitella, jos illalla meinaa syödä. Suosittelen lihalämpömittarin käyttöä, jotta voi seurata tilanteen etenemistä. Kun kinkku on kypsä, se pitää vielä kuorruttaa leivinuunissa. Kinkun keittely on siitä mukavaa ruoanvalmistusta, että siihen voi osallistua useita kokkeja ja klapimestareita. Lopputulos suorastaa paranee, kun padan lähimaastossa pyöriin väkeä runsaasti!

Tänä vuonna kokkaamme padan vieressä olevalla tuotantolinjalla eli savustuspöntöllä myös muutaman savulohen ja yhdenAtria Takuumurean naudan sisäfileen. Välipalaksi saatamme tehdä muutaman hodarin höyrytetyllä Kulinaari-nakilla.

Vankka positiivinen luotto ainakin tällä hetkellä on, että makoisaa tulee sekä kinkusta, fileestä että kalasta. Ja tuleehan siitä! Hodareita unohtamatta!

Joulun ykkönen: Aito (= Riitan leipoma) karjalanpiirakka + sipaisu voita + viipale joulukinkkua (oltava Atria-merkkistä, muu ei toimi) + voimakasta sinappia (konjakilla maustettu on parasta). Tämä on erinomainen ratkaisu pääruoan yhteydessä tukiruokana, mutta sitäkin makoisampi välipalana. Suosittelen!

Siis hyvää joulua ja uutta vuotta!

.