Grillissä syntisen hyvä perunasalaatti

Grillissä syntisen hyvä perunasalaatti

ARTIKKELI LIS√ĄTTY 18.5.2020

Ei sen enempää tässä blogissa kirjoitella poikkeusoloista, mutta todetaan, että onneksi grillaamista ei rajoiteta.

Siitä on aika lähelle vuosi, kun viimeksi kirjoitin tähän blogiin. Sen verran voisin päivittää omia kuulumisiani ja kertoa, että tällä hetkellä olen lihanleikkaajan työstä opintovapaalla, kun opiskelen hierojaksi. Elokuussa taas sikaleikkaamo kutsuu, jos hierojan työt eivät vie heti mukanaan.

Viime syksynä pääsin myös maistamaan hieman tuotekehitystä, kun osallistuin ensimmäiseen Atrian henkilökunnalle järjestettyyn Ideahautomoon. Oli muuten kiva päivä, vaikka voittoon saakka meidän joukkueemme idea ei aivan riittänytkään. Mitalisijoille kuitenkin pääsimme, koska olimme oman sarjamme parhaita. Jännä seurata pääseekö tuotteemme joskus tulevaisuudessa kaupan hyllyille saakka. Edelleen olen sitä mieltä, että kyllä se tuotekehitys voisi olla se minun juttuni.

Atria lanseerasi taas kesäksi monta mielenkiintoista uutuustuotetta.

Grillilihoista nousivat omaksi suosikiksi XXXL Colorado Kanan fileepihvi, Firecracker Grill & Glaze Kanan grillipalat ja Viljaporsaan Ohut Hunaja-Olut kasslerpihvit. Sivuhuomautuksena todettakoon, että myös viime kesän kuningas Pork Tomahawk toimii edelleen!

Ei kai grillikesä ole mitään ilman makkaraa? Täksi kesäksi lanseerattu Artesaani Chorizo raakamakkara oli minun makuuni. Valmistin sille kaveriksi perunasalaatin, mikä myös luonnollisesti grillataan. :) Tämä on helppo tehdä vaikkapa edellispäivän perunoista tai sitten suomalaisista varhaisperunoista, kun ne kauppoihin taas ilmestyvät.

Ei kai grillikesä ole mitään ilman makkaraa?

Vinkkinä voisin antaa, että jos syöjiä on enemmän kuin kaksi aikuista niin tee suosiolla tuplasatsi. Tämä nimittäin katoaa aika nopeasti!

Grillattu perunasalaatti

250g varhaisperunoita/kiinteää perunaa
4–5 siivua Atrian Suomalaista Pekonia
n. 75g eli 1/2 purkkia Creme Fraichea (ranskankermaa)
1 kevätsipuli
1 rkl kapriksia
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa 

Keitä tai höyrytä perunat juuri ja juuri kypsiksi.

Puolita perunat odottelemaan syvälle lautaselle ja ripottele päälle suolaa ja heitä mukaan voinokare.

Hienonna tarjoiluastiaan kaprikset ja kevätsipuli.

Suikaloi kolmanteen astiaan pekoni.

Laita ensin pekonisuikaleet grilliin ja kun niistä alkaa irtoamaan rasvaa, lisää perunat mukaan. Jos grillissäsi on pelkkä ritilä, niin ruskista pekoni erikseen paistinpannussa ja grillaa ainoastaan perunat.

Kun pekoni on ruskistunut rapeaksi ja perunatkin ovat saaneet väriä pintaan, niin laita ne tarjoiluastiaan, missä kaprikset ja kevätsipuli jo odottaakin.

Rouhaise mukaan mustapippuria ja mausta paprikajauheella. Lisää ranskankerma, sekoita ainekset sekaisin ja tarkista suola.

 

Suosittelen!