Elintarviketeollisuus tänään: Arjen johtajuutta ja huipputeknologiaa, mutta ennen kaikkea taitavia osaajia - IHMISIÄ

Elintarviketeollisuus tänään: Arjen johtajuutta ja huipputeknologiaa, mutta ennen kaikkea taitavia osaajia - IHMISIÄ

ARTIKKELI LISÄTTY 3.9.2018

Lihanleikkaajia viiltosuojahanskoineen, elintarviketyöntekijöitä pinaattilättylinjalla, makkarapakkaamon liukuva pakkauslinja. Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala, joka työllistää lähes 40 000 henkilöä. Tätäkö on elintarviketeollisuus? Tätä ja paljon muuta.

Atrian Nurmon tehdas on yksi automatisoiduimmista tehtaista sekä suurimpia robottikeskittymiä Suomessa. Automaation ja muun huipputeknologian avulla tuottavuuden kehittäminen on ollut sisäänrakennettuna atrialaisuuteen jo useamman vuosikymmenen ajan ja teknologian kehittyessä soveltuvat käyttökohteet ovat laajentuneet lähes eksponentiaalisesti.

Automaation ja muun huipputeknologian avulla tuottavuuden kehittäminen on ollut sisäänrakennettuna atrialaisuuteen jo useamman vuosikymmenen ajan. 

 

Viime vuosina isona kehityskohteena on ollut esimerkiksi konenäköjärjestelmien liittäminen laadunvarmistukseen tai röntgen-läpivalaisulaitteen liittäminen leikkuurobottiin. Mitä kaikkea tekoälyn ja koneoppimisen mukaantulo vielä tuokaan tuotannon kehittämismahdollisuuksiin?

Fiksut ja automatisoidut tuotantolinjat eivät kuitenkaan rakennu itsestään taikka pelkän teknologian olemassaolon kautta. Aina tarvitaan fiksuja ja oivaltavia ihmisiä, jotka näkevät tilaa kehitykselle, omaavat tahtoa viedä omaa näkemystään eteenpäin ja lopulta uskallusta laittaa itsensä peliin uudistamalla perinteisiä prosesseja uuden teknologian avulla. Tätä Atrialla kutsutaan johtajuudeksi.  

Fiksut ja automatisoidut tuotantolinjat eivät kuitenkaan rakennu itsestään taikka pelkän teknologian olemassaolon kautta. Aina tarvitaan fiksuja ja oivaltavia ihmisiä. 

Esimiestyö Atrialla on vaativa laji; on paljon omaksuttavia prosesseja, paljon ammatti-ihmisiä eri sidosryhmissä ja erittäin nopeasyklinen tilaus-toimitusprosessi. Esimiestyö on kuitenkin erittäin antoisaa, kun voi tehdä työtä, jolla todella on merkitystä – hyvää kotimaista ruokaa!

Johtajuus on myös asia, jota Atrialla pidetään arvossa ja sitä pyritään jatkuvasti kehittämään. Atria Tapa Johtaa – periaatteet (Kommunikoi, Osallista, Kehitä ja Toimi) kiteyttävät sen mitä meiltä atrialaisilta esimiehiltä odotetaan; avointa ja osallistavaa yhteistyötä ihmisten kanssa sekä aktiivista kehittämisotetta.

Atrialaisen tuotannon pääperiaatteena on jatkuva parantaminen. Aina voi ja pitää pystyä kehittämään sekä kehittymään. On kyse sitten työturvallisuuden, toimituslaadun taikka tuottavuuden kehittämisestä.

Atrialaisen tuotannon pääperiaatteena on jatkuva parantaminen.

 

Esimiehiltä tämä edellyttää, että he tietävät, mitä tehtaalla tapahtuu, ovat lähellä tekemistä ja tekeviä ihmisiä sekä kykenevät luotsaamaan tiiminsä kohti tavoitteita. Vastuunkantajia, jotka ovat valmiita tarttumaan haasteisiin, kehittämään tuotannon työtä sekä omaa työtään, joka päivä.

Etsimme tällaisia henkilöitä juuri nyt – ehkä juuri SINÄ olet se, jota haemme! Lue lisää: 
atria.com/kasvunpaikka