Atria Kiinassa

Atria Kiinassa

Atria tarjoaa laatutietoisille kiinalaisille kuluttajille puhdasta ja turvallista sianlihaa. 

Atria on viennin myötä tutustunut Kiinan monipuoliseen ruokakulttuuriin. Eri alueilla syödään eri tavoin maustettuja ruokia. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä tulisempaa ruoka on.

Mahdollisuuksien Kiina

Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai luvan viedä sianlihaa Kiinaan. Vienti  on käynnistynyt lupaavasti ja vuoden 2017 vientimäärä oli noin 3 miljoonaan kiloa.  Ensimmäiset lihaerät saapuivat Kiinaan kesäkuussa 2017. 

Sika on ylivoimaisesti Kiinan suosituin lihalaji. Kiinassa syödään puolet maailman sianlihasta, yhteensä 54 miljardia kiloa. Possu on myös ehkä kaikkein olennaisin kiinalaisen keittiön raaka-aine ja tärkeä osa kiinalaista kulttuuria. Kiinan kotia tarkoittava kirjoitusmerkkikin koostuu kahdesta osasta: katto ja sika.

Atria tarjoaa Kiinan markkinoille puhdasta ja turvallista sianlihaa laatutietoisille kuluttajille. Suomessa sikojen ruokinta perustuu kotimaiseen rehuun, kasvattaja viljelee eläinten tarvitseman viljan pääosin itse omilla pelloilla. Myös antibioottien käyttö on vähäistä. Kiinassa pohjoismaisuuteen liittyy positiivisia mielikuvia, kuten puhtaus, luonnollisuus ja laadukkuus.

Atrialla on viennin myötä innostuttu tutustumaan lähemmin kiinalaiseen ruokakulttuuriin. Maan ruokakulttuuri on monipuolista, ja eri alueilla syödään varsin eri tavoin maustettuja ruokia. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä tulisempaa ruoka on.

Kiinalainen ruokakulttuuri voidaan jakaa kahdeksaan kulinaristiseen traditioon tai kahteentoista keittiöön. Nämä eroavat toisistaan maantieteen, historian ja kulttuurin vuoksi. Kaikki nämä suuntaukset perustuvat Kiinan neljään pääkeittiöön, jotka ovat Shandongin keittiö, Sichuanin keittiö, Kantonin keittiö sekä Jiangsun keittiö.

Puhdasta ruokaa puhtaasta maasta - katso englanninkielinen video

Tutustu kiinalaiseen ruokakulttuuriin