Atria Kiinassa

Atria Kiinassa

Atria tarjoaa laatutietoisille kiinalaisille kuluttajille puhdasta ja turvallista sianlihaa. 

Atria on viennin myötä tutustunut Kiinan monipuoliseen ruokakulttuuriin. Eri alueilla syödään eri tavoin maustettuja ruokia. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä tulisempaa ruoka on.

Mahdollisuuksien Kiina

Atrian sianlihan vienti kasvoi vahvasti

Atrian sianlihan vienti Kiinaan kasvoi vuonna 2020 yli 20 miljoonaan kiloon. Atrian käsittelemistä lihamääristä tämä on jo lähes 30 prosenttia. 

Atrian vientiasiakkaat arvostavat tuotteiden puhtautta, turvallisuutta ja jäljitettävyyttä sekä tuotantoeläinten antibioottivapaa kasvatusta.

Atria tarjoaa Kiinan markkinoille puhdasta ja turvallista sianlihaa laatutietoisille kuluttajille. Suomessa sikojen ruokinta perustuu kotimaiseen rehuun, kasvattaja viljelee eläinten tarvitseman viljan pääosin itse omilla pelloilla. Myös antibioottien käyttö on vähäistä. Kiinassa pohjoismaisuuteen liittyy positiivisia mielikuvia, kuten puhtaus, luonnollisuus ja laadukkuus.

Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai luvan viedä sianlihaa Kiinaan. Ensimmäiset lihaerät saapuivat Kiinaan kesäkuussa 2017. 

Laadukkaat elintarvikkeet kiinnostavat kiinalaisia

Kiinassa kaupunkien ja maaseudun asukkaiden kulutus kasvaa tulevina vuosina nopeasti. Kuluttajia kiinnostavat yhä enemmän laadukkaat, ekologiset, räätälöidyt ja turvalliset elintarvikkeet. Eläinperäisten tuotteiden kulutuksen kasvu jatkuu, mutta kysyntä kasvaa myös pidemmälle prosessoiduissa kasviperäisissä tuotteissa. Sianlihan kysyntä ja tarjonta tasapainottuvat hiljalleen.

Sika on ylivoimaisesti Kiinan suosituin lihalaji. Kiinassa syödään puolet maailman sianlihasta, yhteensä 54 miljardia kiloa. Possu on myös ehkä kaikkein olennaisin kiinalaisen keittiön raaka-aine ja tärkeä osa kiinalaista kulttuuria. Kiinan kotia tarkoittava kirjoitusmerkkikin koostuu kahdesta osasta: katto ja sika.

Kiinalainen ruokakulttuuri

Atrialla on viennin myötä innostuttu tutustumaan lähemmin kiinalaiseen ruokakulttuuriin. Maan ruokakulttuuri on monipuolista, ja eri alueilla syödään varsin eri tavoin maustettuja ruokia. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä tulisempaa ruoka on.

Kiinalainen ruokakulttuuri voidaan jakaa kahdeksaan kulinaristiseen traditioon tai kahteentoista keittiöön. Nämä eroavat toisistaan maantieteen, historian ja kulttuurin vuoksi. Kaikki nämä suuntaukset perustuvat Kiinan neljään pääkeittiöön, jotka ovat Shandongin keittiö, Sichuanin keittiö, Kantonin keittiö sekä Jiangsun keittiö.

Puhdasta ruokaa puhtaasta maasta - katso englanninkielinen video

Tutustu kiinalaiseen ruokakulttuuriin

Näin valmistat suomalaista karamellipossua kiinalaisittain
Video

Näin valmistat suomalaista karamellipossua kiinalaisittain

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.
Näin leikkaat lihan
Video

Näin leikkaat lihan

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.
Näin valmistat kiinalaisen kastikkeen
Video

Näin valmistat kiinalaisen kastikkeen

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.
Näin valmistat kiinalaisen viismausteen
Video

Näin valmistat kiinalaisen viismausteen

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.
Näin syöt puikoilla kiinalaisittain
Video

Näin syöt puikoilla kiinalaisittain

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.